HomeΣΠΟΡΙταλία – Σουηδία 1-0

Ιταλία – Σουηδία 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μία αναμέτρηση με ελάχιστες καλές στιγμές και φτωχό θέαμα, η Ιταλία επικράτησε με 1-0 της Σουηδίας χάρη σε γκολ του Έντερ στο 89′ και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» του Euro. Δοκάρι ο Mάρκο Παρόλο στο 82ο λεπτό.

Η μέτρια εμφάνιση του Μάρκους Μπεργκ στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ιρλανδία, ανάγκασε τον τεχνικό της Σουηδίας, Έρικ Χάμρεν να προχωρήσει σε αλλαγή στο επιθετικό δίδυμο, επιλέγοντας τον Τζον Γκουιντέτι στο πλευρό του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Παράλληλα, οιΆλμπιν Έκνταλ και Έρικ Γιόχανσον πήρα τη θέση των Όσκαρ Λεβίτσκι και Μίκαελ Λούστιγκ. Στον αντίποδα, ο Αντόνιο Κόντε αποφάσισε να δώσει φανέλα βασικού στον Αλεσάντρο Φλορέντζι αντί του Ματέο Νταρμιάν.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες στην πραγματικότητα να «αλληλοεξουδετερώνονται». Η μπάλα δεν έφθασε ποτέ με καλές προοπτικές στην αντίπαλη εστία, με αποτέλεσμα τόσο ο Γκρατσιάνο Πελέ όσο κι Ιμπραχίμοβιτς να μην τροφοδοτούνται κατάλληλα και να μείνουν εκτός αγώνα. Μοναδική αξιόλογη στιγμή, ένα μακρινό σουτ του Γκουιντέτι στο 41ο λεπτό που δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Η Ιταλία μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και κυνήγησε το γκολ, όμως σε δύο περιπτώσεις οι Πελέ (49′) και Αντόνιο Καντρέβα (64′) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Αντρέας Ίσακσον που μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Ο Κόντε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σιμόνε Τζάτζαστη θέση του αρνητικού, Πελέ και τον Τιάγκο Μότα στη θέση του Ντε Ρόσι, προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι -τυπικά- φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει τους χώρους και δεν άφησαν την «σκουάντρα ατζούρα» να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Ίσακσον.  Οι Ιταλοί συνέχισαν να πιέζουν ασφυκτικά και στο 82′ βρέθηκαν μία «ανάσα» από το 1-0, όμως η κεφαλιά του Παρόλο, ύστερα από τη σέντρα του Τζακερίνι κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, η πίεση απέδωσε καρπούς, αφού στο 89′, με μία τρομερή ατομική ενέργεια και σουτ, ο Έντερ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και παράλληλα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro.

Ο Έντερ δεν κατάφερε να δώσει ούτε μία σωστή πάσα στο πρώτο ημίχρονο, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα. Παρόλα αυτά, με μία εντυπωσιακή ενέργεια στο 89′ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ιταλία (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντζι (85′ Στουράρο), Παρόλο, Ντε Ρόσι (74′ Τιάγκο Μότα), Τζιακερίνι, Καντρέβα, Πελέ, Έντερ (59′ Tζάτζα).

Σουηδία (4-4-2): Ίσακσον, Ε. Γιόχανσον, Λίντελεφ, Γκράνκβιστ, Όλσον, Σ. Λάρσον, Έκνταλ, Σέλστρεμ, Φόρσμπεργκ (79′ Ντουρμάζ), Γκουιντέτι (85′ Μπεργκ), Ιμπραχίμοβιτς.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση