HomeΚΟΣΜΟΣΣυναγερμός στη Γαλλία: Συνελήφθη άντρας που ετοίμαζε επίθεση σε φιλάθλους του Euro

Συναγερμός στη Γαλλία: Συνελήφθη άντρας που ετοίμαζε επίθεση σε φιλάθλους του Euro

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σενάριο μίας τρομοκρατικής ενέργειας στο περιθώριο του Euro 2016 που διεξάγεται στη Γαλλία δεν αποτελεί απλή θεωρία, καθώς την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή αποφεύχθηκε ένα νέο μακελειό, μετά την τραγωδία του Ορλάντο. Η γαλλική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα ο οποίος ήταν έτοιμος να πραγματοποιήσει επίθεση σε οπαδούς, λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης Αγγλίας-Ουαλίας.

Περισσότερα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, πηγή από την αστυνομία, ωστόσο, έκανε λόγο για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Η σύλληψη έγινε μετά από πληροφορία των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες παρακολουθούσαν τον υποψήφιο δράστη, όπως και εκατοντάδες άλλους ύποπτους, που ενδέχεται να σχετίζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η μοναδική πληροφορία που διέρρευσε, ήταν ένα σήμα των βελγικών αρχών προς τους Γάλλους, τα προηγούμενα 24ωρα, για το ταξίδι δύο ανδρών από τη Συρία στη Γαλλία, με σκοπό να οργανώσουν τρομοκρατικό χτύπημα στο Euro. Οι βελγικές αρχές είχαν ενημερώσει για το ταξίδι των τζιχαντιστών πριν από 10 ημέρες. Σύμφωνα με τους Βέλγους, οι δύο άνδρες θα περνούσαν από την Τουρκία στην Ελλάδα με πλοίο, ανάμεσα στους πρόσφυγες και χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα πάνω τους.

Σε όλη την επικράτεια της Γαλλίας αναμένεται να ταξιδέψουν περισσότεροι από 2,5 εκατ. οπαδοί στη διάρκεια της μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, γεγονός που προκαλεί μία χαοτική κατάσταση, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί στο βαθμό που θα μπορούσαν οι αρχές να εγγυηθούν την ασφάλεια.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση