HomeΥΓΕΙΑΑτέρμονες οι διαπραγματεύσεις γιατρών – ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις

Ατέρμονες οι διαπραγματεύσεις γιατρών – ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ατέρμονες χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος, τις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των συμβάσεων των παρόχων υγείας με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς αυτές δεν έχουν καταλήξει πουθενά.

Κατά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, χθες Τετάρτη 15 Ιουνίου, ο κ. Βλασταράκος όπως υποστηρίζει διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις για τις νέες συμβάσεις και όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά «κατά την άποψή μου, πρόκειται για παρελκυστική τακτική για την οποία έχει μεγάλη ευθύνη η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ».

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ εκτιμά ότι αυτή η στασιμότητα θα οδηγήσει σε νέα παράταση των ισχυουσών συμβάσεων, προκειμένου να υπάρχει στοιχειώδης περίθαλψη των πολιτών, «με όρους που είναι για τον ΠΙΣ ανισοβαρείς και οδηγούν τους νέους ιατρούς στην ανεργία, την υποαπασχόληση και τη μετανάστευση» επισημαίνει.

Τέλος, ο κ. Βλασταράκος απαντώντας σε δημοσιεύματα σχετικά με τη στάση του απέναντι στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, δηλώνει ότι «πάνω απ’ όλα είμαι Πρόεδρος όλων των ιατρών ανεξαρτήτως χρώματος και υποστηρίζω τη σωστή λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος οφείλει να παρέχει ποιοτική περίθαλψη στους πολίτες. Παράλληλα ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να υποστηρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των παρόχων υπηρεσιών υγείας».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση