HomeΚΟΣΜΟΣΧάος δίχως τέλος στη Βενεζουέλα: Ενας νεκρός, 400 συλλήψεις, ταραχές και λεηλασίες

Χάος δίχως τέλος στη Βενεζουέλα: Ενας νεκρός, 400 συλλήψεις, ταραχές και λεηλασίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Βενεζουέλας προχώρησαν σε τουλάχιστον 400 συλλήψεις μετά τις ταραχές και τις λεηλασίες στο κράτος-μέλος του ΟΠΕΚ που αντιμετωπίζει οικονομική και πολιτική κρίση.

Εξάλλου ακόμη ένας θάνατος αναφέρθηκε στη Μέριδα.

Προχθές Τρίτη ένα κύμα βίας σάρωσε την πόλη Κουμανά, όπου λεηλατήθηκαν δεκάδες καταστήματα, με τις δυνάμεις ασφαλείας να αδυνατούν να τηρήσουν την τάξη.

Σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν αναρτήσεις που έκαναν λόγο για πολλούς θανάτους στην Κουμανά, πρωτεύουσα της πολιτείας Σούκρε. Ο κυβερνήτης Λουίς Ακούνια, που ανήκει στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, δήλωσε όμως πως οι θάνατοι —δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους— δεν σχετίζονταν με τις λεηλασίες.

«Συνελήφθησαν 400 άνθρωποι», είπε σε τηλεοπτικό σταθμό της Βενεζουέλας και πρόσθεσε ότι «οι θάνατοι δεν συνδέονται με τις λεηλασίες». Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που διέπραξαν τις λεηλασίες σε καταστήματα ενθαρρύνθηκαν από πολιτικούς της δεξιάς. «Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι τους πλήρωσαν, όλο αυτό ήταν σχεδιασμένο», ανέφερε.

Ο Νέλσον Μορένο, κυβερνήτης της γειτονικής πολιτείας Ανσοατέγκι, έκανε από την πλευρά του λόγο για οκτώ συλλήψεις.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε χωριστά βίαια επεισόδια και λεηλασίες λόγω των ελλείψεων τροφίμων. Για τις δύο από τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν ένας αστυνομικός κι ένας στρατιώτης.

Η εισαγγελία στην Μέριδα ανακοίνωσε χθες ότι ερευνά τον θάνατο ενός 17χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες την Τρίτη. Μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για διαδηλώσεις και μια επίθεση εναντίον των γραφείων του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην πολιτεία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση