HomeΣΠΟΡΓαλλία – Αλβανία 2-0

Γαλλία – Αλβανία 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Γαλλία δυσκολεύτηκε πολύ από τη γενναία Αλβανία στο «Βελοντρόμ» αλλά έλυσε το γόρδιο δεσμό του σκοραρίσματος στο 90′ με τον Γκριεζμάν για να φτάσει τελικά στο 2-0 που ουσιαστικά της χάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro 2016.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αν μπορούσαμε να συνοψίσουμε την εικόνα του αγώνα στο πρώτο σε μία φράση αυτή θα ήταν «πολύ κακό για το τίποτα». Οπου κακό τοποθετήστε την επιλογή του Ντιντιέ Ντεσάμπ να αφήσει εκτός εντεκάδας τους Πογκμπά και Γκριεζμάν. Οπου τίποτα βάλτε τον αριθμό των κλασικών ευκαιριών που δημιούργησαν οι Γάλλοι στο πρώτο μέρος: Μηδέν!

Με το 4-5-1 η Αλβανία αμύνθηκε εξαιρετικά ενώ μετά το 20′ οι γείτονες βγήκαν από το καβούκι τους αφού διαπίστωσαν ότι δεν απειλούνταν σοβαρά. Μάλιστα στο 39′ ο Λελιάνι απώλεσε σημαντική ευκαιρία όταν δεν μπόρεσε να πλασάρει καλά μετά από κόρνερ στην καρδιά της γαλλικής άμυνας.

Στην άλλη πλευρά του τερέν η εμμονή της Γαλλίας να παίζει από τα αριστερά με τον Μαρσιάλ και όχι από δεξιά με τον Κομάν στοίχισε. Ο άσος της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και φυσιολογικά αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του στο ημίχρονο.

Με το σταρ της Γιουβέντους στο σχήμα της η Γαλλία ήταν πιο πρακτική και επικίνδυνη. Ο Κομάν ήρθε από αριστερά για να απειλήσει περισσότερο αλλά η ομάδα που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν η Αλβανία αφού σε μία σωστά δομημένη επίθεσή της ο Σανιά λίγο έλειψε πετύχει αυτογκόλ σημαδεύοντας το δοκάρι στο 52′.

Εκτοτε, οι Γάλλοι ανέβασαν την πίεση τους και δημιούργησαν ευκαιρίες που τόσο τους έλειψαν στο πρώτο μέρος. Ο Πογκμπά δεν μπόρεσε να τελειώσει όπως θα ήθελε τη σέντρα του Παγέ στο 54′ ενώ στο 67′ ο πάντα…επίκαιρος Ζιρού σημάδεψε με κεφαλιά το δοκάρι.

Επιστρατεύτηκε ακόμα και ο Ζινιάκ για να βρει το πολυπόθητο γκολ η Γαλλία η οποία πάντως έμελλε να σκοράρει μ’ έναν συνήθη ύποπτο. Αυτός ήταν ο Γκριεζμάν ο οποίος σημάδεψε καλά με το κεφάλι στο 90′ μετά από σέντρα του Ραμί. Λύτρωση; Μάλλον ανακούφιση, κυρίως για τον Ντεσάμπ ο οποίος πάντως είδε την ομάδα του να φτάνει και σε δεύτερο γκολ με τον Παγέ στο ανοιχτό γήπεδο στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Ντιμιτρί Παγέ ήταν και πάλι ο πιο επικίνδυνος αλλά και δημιουργικός παίκτης της Γαλλίας. Αστείρευτος σε δυνάμεις αλλά και εξαιρετικά ποιοτικός ήταν σχεδόν παντού σε κάθε επίθεση της Γαλλίας δημιουργώντας και έξι καλές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του. Στο τέλος δε δικαιώθηκε για την προσπάθειά του σκοράροντας για δεύτερη φορά στο τουρνουά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε που πάτησε στο γήπεδο όσο αγωνίστηκε.

 ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Γαλλία (4-2-3-1): Γιορίς, Σανιά, Ραμί, Κονσιελνί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Κομάν (67′ Γκριεζμάν), Παγέ, Μαρσιάλ (46′ Πογκμπά), Ζιρού (77′ Ζινιάκ).

Αλβανία (4-5-1): Μπερίσα, Χισάι, Αγέτι (84′ Βεσέλι), Μαβράι, Αγκόλι, Κουκέλι (74′ Τσάκα), Αμπράσι, Μεμουσάι, Λίλα (71′ Ρόσι), Λενιάνι, Σαντίκου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση