HomeΚΟΣΜΟΣΚαλύπτουν τον ερωτύλο πρέσβη της Βενεζουέλας και κατηγορούν τους δημοσιογράφους

Καλύπτουν τον ερωτύλο πρέσβη της Βενεζουέλας και κατηγορούν τους δημοσιογράφους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα αναφορικά με τις κατ εξακολούθηση σεξουαλικές επιθέσεις που δέχθηκαν εργαζόμενες στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας και να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την σχετική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Νικολάς Μαδούρο επιχειρεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Εγγραφο που διαβιβάστηκε στην Βουλή προς απάντηση ερώτησης βουλευτών της αντιπολίτευσης αναφέρει ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θα συνεχίσει «να επιδεικνύει στο όνομα και προς όφελος των γυναικών και μη πτοούμενη από υποκριτικές ευαισθησίες που μοναδικό στόχο έχουν τη μικροκομματική αντιπαράθεση» μια «πολυπραγμοσύνη» για την κατάργηση των σεξιστικών στερεοτύπων. Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας όπου προΐσταται η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου επέλεξε να μην αντιδράσει στην αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για τις καταγγελίες των εργαζομένων στην πρεσβεία της Βενεζουέλας.

Στο ίδιο έγγραφο δε, επιχειρείται η αντιστροφή της πραγματικότητας καθώς η κακοποίηση των γυναικών από τον πρέσβη γίνεται «κακοποίηση των γυναικών από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης»!

«Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τις γυναίκες που γίνονται θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας, αλλά και από την «κακοποίηση» που δέχονται από ορισμένα ΜΜΕ αμφιβόλου ποιότητας, εγκυρότητας και δημοσιογραφικής ηθικής για πολιτικές σκοπιμότητες. Σε σκηνικά που στήνονται, προκειμένου να εξυπηρετήσουν άλλους στόχους εμείς δεν συμμετέχουμε» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώ η κυρία Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι) με πρωτοβουλία της οποίας είχε κατατεθεί η σχετική ερώτηση δηλώνει: «Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δεν σπατάλησε ούτε ένα δελτίο τύπου για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών υπαλλήλων της Πρεσβείας της Βενεζουέλας.

Προφανώς, το θεώρησε λιγότερο σημαντικό από τη γνωστή πασχαλινή διαφήμιση για την οποία εξέδωσε δύο δελτία. Σήμερα, με μια απάντηση – μνημείο υπεκφυγής και αυτοπροβολής, χαρακτηρίζει «σκηνικά που στήνονται» τις καταγγελίες, μιλώντας για «υποκριτικές ευαισθησίες που στόχο έχουν τη μικροκομματική αντιπαράθεση» και εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά των ΜΜΕ που έδωσαν βήμα στις γυναίκες αυτές.

Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, και ιδιαιτέρως οι γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει παρενόχληση και βία, ποια είναι η αντίληψη της Γενικής Γραμματείας για όσους καταγγέλλουν περιστατικά παρενόχλησης, όπως έκαναν οι 70 βουλευτές της αντιπολίτευσης».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση