HomeΚΟΣΜΟΣΕνισχύει τα μέτρα ασφαλείας στα θεματικά της πάρκα η Disney

Ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στα θεματικά της πάρκα η Disney

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απόφαση να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα θεματικά της πάρκα πήρε η Disney, μετά τις αποκαλύψεις ότι ο «μακελάρης» του Ορλάντο είχε επισκεφθεί το Walt Disney World της πόλης του και μάλιστα σκεφτόταν να επιτεθεί εκεί.

Σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμο, ο Όμαρ Ματίν, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 49 ανθρώπων μετά από τρομοκρατική επίθεση σε γκέι κλαμπ του Ορλάντο, είχε επισκεφθεί το πάρκο τον Απρίλιο.

«Δυστυχώς ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο αβεβαιότητα. Έχουμε ήδη αρχίσει να ενισχύουμε τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους ιδιοκτησίας μας» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας.

Όπως αποκάλυψε, τα νέα μέτρα ασφαλείας περιλαμβάνουν ανιχνευτές μετάλλων, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους αλλά και «συστήματα που δεν θα είναι τόσο εμφανή και έχουν να κάνουν με τεχνικές ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας».

Οι χθεσινές αποκαλύψεις του περιοδικού People, σύμφωνα με τις οποίες ο Ματίν επισκέφθηκε το πάρκο του Ορλάντο στην Φλόριντα (νοτιοδυτικές ΗΠΑ) μαζί με τη σύζυγό του Νουρ Ζαχί Σαλμάν και μάλιστα – σύμφωνα με την ίδια τη γυναίκα – σχεδίαζε επίθεση εκεί, έχουν προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ.

Ο διευθυντής του FBI δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ερευνητές προσπαθούν να εξακριβώσουν εάν ο Όμαρ Ματίν είχε όντως εξερευνήσει τους χώρους του Disneyworld και άλλες τοποθεσίες ως πιθανούς στόχους επιθέσεων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση