HomeΣΠΟΡΑυστρία – Ουγγαρία 0-2

Αυστρία – Ουγγαρία 0-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ουγγαρία με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο λύγισε την Αυστρία (2-0) για να εκκινήσει με το δεξί στο Euro 2016. Αποβολή αλλά και δοκάρι για τους Αυστριακούς σ’ ένα κακό ματς.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Από ένα παιχνίδι που αρχίζει με δοκάρι στο 30ο δευτερόλεπτο (!) σίγουρα περιμένει κανείς περισσότερα πράγματα. Ομως στο Μπορντό μετά τη βολίδα του Αλάμπα στο κάθετο του Κιράλι 30 δεύτερα μετά το σφύριγμα της έναρξης οι συγκινήσεις ήταν ελάχιστες κατά το πρώτο ημίχρονο.

Οι δύο ομάδες φοβήθηκαν πολύ το παιχνίδι είναι η αλήθεια. Η Ουγγαρία ειδικά έδωσε προτεραιότητα στο ανασταλτικά της καθήκοντα, προσπαθούσε να αλλάξει την μπάλα με απόλυτη ασφάλεια και δεν έπαιρνε το παραμικρό ρίσκο.

Η Αυστρία είχε σαφώς καλύτερη ποιότητα και έναν παίκτη της κλάσης του Αλάμπα που στο ενεργητικό του πρόσθεσε και ένα πολύ καλό σουτ στο 10′, της έλειπε όμως η καλή ποιοτική πάσα αλλά η τελική προσπάθεια. Ακόμα όμως και όταν αυτά έγιναν σωστά, ο Κίραλι,  ήταν εκεί να αποσωβήσει τον κίνδυνο με ωραία απόκρουση στο 35′. Στη φάση του 41′, όταν η άμυνα των Ούγγρων πιάστηκε στον ύπνο, ο Χάρνικ σούταρε πάνω στο γόνατό του(!).

Η Ουγγαρία θεώρησε- και σωστά- ότι δεν κινδύνευε ιδιαίτερα και αποφάσισε να ανέβει λίγο περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο για να δοκιμάσει τις αντοχές της αντίπαλης άμυνας. Αυτές δεν αποδείχθηκαν και μεγάλες καθώς στην πρώτη καλή επιθετική ενέργεια των Ούγγρων ήλθε το γκολ. Ηταν αρκετό ο Φουγκτς να ξεχαστεί στο οφ-σάιντ και να δώσει τη δυνατότητα στον Σάλαϊ να γράψει με πλασέ το 0-1 στο 63′.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Αυστριακούς, η ομάδα τους έμεινε και με 10 παίκτες όταν ο Ντράγκοβιτς έκανε ένα πολύ δυνατό τάκλιν που τιμωρήθηκε δικαίως με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το παιχνίδι, πολύ φυσιολογικά, άνοιξε καθώς η Αυστρία ήταν υποχρεωμένη να πάρει ρίσκα για να σώσει την παρτίδα. Τα πήρε μεν αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς η καλή οργάνωση της Ουγγαρίας στα μετόπισθεν δεν της επέτρεψε πολλά-πολλά. Και όπως γίνεται συχνά σ’ αυτές τις περιπτώσεις η ομάδα που σκόραρε ήταν αυτή που αμυνόταν. Αντεπίθεση στο 87′, υπέροχο πλασέ του Στίμπερ και 0-2. Ο γάμος είχε ήδη σχολάσει.

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Ανταμ Σάλαϊ σκόραρε με το μοναδικό του σουτ που πήγε προς το τέρμα. Τα υπόλοιπα δύο που δοκίμασε στο ματς δεν είχαν απολύτως καμία τύχη καθώς το ένα έφυγε πολύ άουτ ενώ το άλλο μπλοκαρίστηκε. Ολα αυτά από έναν φορ που ουσιαστικά ήταν σαν να μην έπαιξε ποτέ. Κέρδισε μόλις μία εναέρια μονομαχία στο διάστημα που αγωνίστηκε και γενικά η αντίπαλη άμυνα, αν εξαιρέσει κανείς τη φάση του γκολ, δεν τον αισθάνθηκε.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣΑυστρία (4-4-1-1): Άλμερ, Κλάιν, Ντράγκοβιτς, Χίντερεγκερ, Φουχς, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Αλάμπα, Αρναούτοβιτς, Γιουνούζοβιτς (59′ Ζάμπιτσερ), Χάρνικ (77′ Ζοπφ), Γιάνκο (65′ Οκότι).

Ουγγαρία (4-1-4-1): Κίραλι, Φιόλα, Γκούζμικς, Λανγκ, Καντάρ, Γκέρα, Νάγκι, Κλάινχαϊσλερ (80′ Στίμπερ), Νέμεθ (89′ Πίντερ), Ντζούντζακ, Σάλαϊ (69′ Πρίσκιν)

Διαφήμιση
Διαφήμιση