HomeΚΟΣΜΟΣΟμπάμα: Με την απαγόρευση των όπλων θα αποτραπούν νέες επιθέσεις

Ομπάμα: Με την απαγόρευση των όπλων θα αποτραπούν νέες επιθέσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά το μακελειό στο γκέι κλαμπ Pulse του Ορλάντο με τους 49 νεκρούς και τους 53 τραυματίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πραγματοποίησε δηλώσεις έπειτα από τη συνάντηση που είχε με το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Αναφερόμενος στον Ομάρ Ματίν που εκτέλεσε τους θαμώνες του γκέι κλαμπ, ο Ομπάμα τόνισε πως ήταν ένας «ασταθής, θυμωμένος νέος που ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι γίνονται τα πάντα ώστε να σταματήσουν επιθέσεις όπως αυτή που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη Φλόριντα, επισημαίνοντας: «Εργαζόμαστε για να πετύχουμε 100%. Ο δράστης μπορεί να πετύχει μόνο μία φορά».

Όσο για το φλέγον ζήτημα της οπλοκατοχής ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε για μία ακόμα φορά ότι πρέπει να απαγορευτούν τα πυροβόλα αυτόματα όπλα ώστε να γίνει δύσκολο για τους τρομοκράτες να σκοτώσουν, διαφορετικά «αυτού του είδους τα περιστατικά θα συνεχίσουν να γίνονται».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως δε θα πρέπει να επιτρέπεται η αγορά όπλων σε ανθρώπους που δεν επιτρέπεται να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος, εννοώντας εκείνους που βρίσκονται στη λίστα πιθανών τρομοκρατών.

Ο Ομπάμα, όμως, σχολίασε και δηλώσεις του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος των μουσουλμάνων μεταναστών από «επικίνδυνες χώρες» στην Αμερική.

Χωρίς, λοιπόν, να αναφερθεί στο όνομά του, ο Ομπάμα είπε ότι οι προτάσεις του θα επιτρέψουν στους τρομοκράτες να νικήσουν και αυτό «δε θα το αφήσω να συμβεί».

Εξήγησε δε, ότι η ρητορική κατά των μουσουλμάνων «προδίδει τις αμερικανικές αξίες», ενώ υπενθύμισε ότι οι μακελάρηδες του Φορτ Χουντ και του Σαν Μπερναρντίνο ήταν Αμερικανοί πολίτες.

«Η διαφορετικότητα και ο σεβασμός για τους άλλους είναι που μας κάνουν σπουδαία χώρα και είναι αυτό που θα νικήσει το Ισλαμικό Κράτος», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση