HomeΚΟΣΜΟΣΟ Πάπας Φραγκίσκος απέρριψε δωρεά του προέδρου της Αργεντινής λόγω του… 666!

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέρριψε δωρεά του προέδρου της Αργεντινής λόγω του… 666!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι σχέσεις του Πάπα Φραγκίσκου με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι, ήταν ανέκαθεν ψυχρές, αλλά τώρα η κατάσταση χειροτέρευσε, όταν ο Μάκρι θέλησε πριν δύο εβδομάδες να κάνει μια δωρεά.

Όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα La Stampa η κυβέρνηση της χώρας καταγωγής του Πάπα, της Αργεντινής, αποφάσισε πριν δύο εβδομάδες να δωρίσει το ποσόν των 16.666.000 πέσος, περίπου 1.2 εκατ. δολάρια, στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Scholas Occurentes, το οποίο βρίσκεται στο Μπουένος Άιρες και είναι υπό την προστασία του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από την περίοδο που ο ίδιος ήταν καρδινάλιος στην πρωτεύουσα της Αργεντινής.

Όμως, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε με επιστολή του από τους υπεύθυνους του ιδρύματος να επιστραφεί το ποσόν στην κυβέρνηση της χώρας του και έγραψε: «Δεν μου αρέσει το 666», προφανώς, επειδή το ποσόν της δωρεάς του προέδρου της Αργεντινής, που ανέρχεται σε 16.666.000 πέσος, εμπεριέχει και τον αριθμό 666. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Πάπας έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος όταν τα μέσα ενημέρωσης στην Αργεντινή ανέφεραν ότι εξαιτίας της δωρεάς του προέδρου Μάκρι οι σχέσεις των δύο αντρών έχουν βελτιωθεί.

Όσοι ασκούν κριτική στην πολιτική του προέδρου Μάκρι υποστηρίζουν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος με την κίνησή του θέλησε να εκφράσει την αποδοκιμασία του στα μέτρα λιτότητας που έχει λάβει ο νέος πρόεδρος της Αργεντινής, μεταξύ των οποίων είναι η αύξηση 500% στις τιμές του οικιακού ηλεκτρικού ρεύματος και 100% στα εισιτήρια για τα μέσα μεταφοράς.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση