HomeΚΟΣΜΟΣΣοκάρει η νέα οδηγία των τζιχαντιστών: «Σκοτώστε αστυνομικούς και στρατιωτικούς»

Σοκάρει η νέα οδηγία των τζιχαντιστών: «Σκοτώστε αστυνομικούς και στρατιωτικούς»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δολοφονώντας ένας Γάλλο αστυνομικό και την γυναίκα του, ο Λαροσί Αμπάλα, 25χρονος νεαρός καταδικασμένος ήδη για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα, ακολούθησε κατά λέξη τις εντολές του Ισλαμικού Κράτους, που έχει θέσει τις δυνάμεις ασφαλείας των δυτικών χωρών στην πρώτη θέση του καταλόγου των στόχων του.

Επίσημος εκπρόσωπος της οργάνωσης, ο Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι από τη Συρία, καλεί αδιάκοπα τους υποστηρικτές της οργάνωσης να περάσουν στην πράξη σκοτώνοντας αστυνομικούς και στρατιωτικούς στις χώρες τους που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία και το Ιράκ.

Επτά αστυνομικοί και στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί σε ισλαμιστικές επιθέσεις στη Γαλλία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

«Σηκωθείτε μονοθεϊστές και υπερασπιστείτε το Κράτος σας από τον τόπο διαμονής σας, όποιος και να είναι…Επιτεθείτε εναντίον των στρατιωτών των τυράννων, των αστυνομικών τους δυνάμεων, των υπηρεσιών Πληροφοριών και των συνεργατών τους», ήταν το ηχητικό μήνυμα που είχε απευθύνει τον Σεπτέμβριο του 2014 ο αλ-Αντνάνι μέσω του δικτύου Al Furcan του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αλ-Αντνάνι ενθάρρυνε τους «στρατιώτες του Χαλιφάτου» να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε είδος όπλου.

«Εάν μπορείτε ανατινάξτε μία βόμβα ή ρίξτε μια σφαίρα. Κανονίστε να βρεθείτε μόνοι με έναν γάλλο ή αμερικανό άπιστο και σπάστε του το κεφάλι με μια πέτρα, σκοτώστε τον με μαχαίρι, πατήστε τον με το αυτοκίνητό σας, ρίξτε τον από έναν βράχο, στραγγαλίστε τον, δηλητηριάστε τον».

«Μην συμβουλευτείτε κανέναν και μην αναζητήσετε κανενός τη φάτουα. Το αν ο άπιστος είναι ένστολος ή πολίτης δεν έχει σημασία. Η ετυμηγορία είναι η ίδια: είναι και οι δύο εχθροί. Είναι επιτρεπτό να χυθεί το αίμα τους».

Το ηχητικό μήνυμα του Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι έχει κυκλοφορήσει έκτοτε σε χιλιάδες ιστοσελίδες.

«Υπουργός Επιθέσεων» του Ισλαμικού Κράτους

Ο γνωστός στους τζιχαντιστικούς κύκλους ως «σεΐχης Αντνάνι» έχει γίνει τους τελευταίους μήνες σημαντική φυσιογνωμία του Ισλαμικού Κράτους, σε σημείο που οι δυτικές υπηρεσίες Πληροφοριών έχουν την τάση να τον θεωρήσουν «υπουργό Επιθέσεων», που μπορεί να επιφορτισθεί, εκτός από την εκστρατεία παρακίνησης των μεμονωμένων τζιχαντιστών, και με την εποπτεία των τρομοκρατικών εκστρατειών στη Δύση.

Καταγόμενος από την περιοχή του Ιντλιμπ στη βόρεια Συρία, είναι βετεράνος του αντιαμερικανικού τζιχάντ στο Ιράκ, όπου εγκαταστάθηκε το 2003.

Από τον Μάρτιο 2012, και τη δολοφονία τριών στρατιωτικών στην Τουλούζη και το Μοντομπάν από τον Μοχάμεντ Μερά, γάλλοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί γίνονται συστηματικά στόχοι επιθέσεων μεμονωμένων τζιχαντιστών.

Τον Δεκέμβριο 2014, νεαρός επιτέθηκε με μαχαίρι φωνάζοντας «Αλλάχ ακμπάρ» εναντίον αστυνομικών στο Ζουέ-λε-Τουρ της κεντρικής Γαλλίας. Τον Ιανουάριο 2015, δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις από τους αδελφούς Σερίφ και Σαΐντ Κουασί. Στη συνέχεια δημοτική αστυνομικός πυροβολήθηκε από τον Αμεντί Κουλιμπαλί μία ημέρα πριν από την επίθεσή του στο σουπερμάρκετ κασέρ στο Παρίσι.

Ένα χρόνο αργότερα, στις 7 Ιανουαρίου 2016, νεαρός Τυνήσιος προσπάθησε να επιτεθεί με μαχαίρι κατά αστυνομικών σε αστυνομικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση