HomeΣΠΟΡΔιαβιβάζει φακέλους τριών ομοσπονδιών ο Κοντονής, έπονται και άλλοι

Διαβιβάζει φακέλους τριών ομοσπονδιών ο Κοντονής, έπονται και άλλοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα εισαγγελέα έχουν εντοπιστεί ήδη σε τρεις αθλητικές ομοσπονδίες και ο έλεγχος συνεχίζεται, είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Εχουν ήδη διαβιβαστεί οι φάκελοι για τις ομοσπονδίες του μπάντμιντον, του τένις και της ποδηλασίας, ενώ είναι σε εξέλιξη και οι άλλοι έλεγχοι, είπε ο κ. Κοντονής στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», καθώς η εικόνα που προκύπτει «δεν είναι ευχάριστη» και προκύπτουν σοβαρές καταστάσεις, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του εισαγγελέα.

Υπάρχουν οικονομικής φύσεως θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων καταλογισμό ποσών που δεν δικαιολογούνται, μεταχρονολογημένες επιταγές κ.ά.

Ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε ότι «βεβαίως έχουν ευθύνη και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών» και ανέφερε ότι πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες ελέγχου τους είχε καλέσει σε συνάντηση για να ακούσει τις δικές τους απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι αδιανόητο ο έλεγχος να εντοπίζει«ασύλληπτες καταστάσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά, γι’ αυτό και διαβίβασε τους φακέλους στον εισαγγελέα.

Σημείωσε επίσης ότι από το 2009 δεν είχε γίνει έλεγχος και γι’ αυτό ανασυστάθηκε το ελεγκτικό συνέδριο. Δυστυχώς, λόγω του φόρτου εργασίας των υπαλλήλων και της αποψίλωσης του δημόσιου μηχανισμού, η ταχύτητα με την οποία προχωρεί η διαδικασία είναι μικρή.

Ευχομαι να μην καταλογιστούν ποινές και να περιοριστούν σε διοικητικά και οικονομικά μέτρα, όπως είπε, αλλά «δεν μπορούσα να κρατήσω αυτούς τους φακέλους» με όσα «το πόρισμα ρητά ανέφερε». Ετσι, «όλες οι ομοσπονδίες θα ελεγχθούν».

Για το θέμα της ΕΠΟ ο κ.Κοντονής σημείωσε ότι οι διαδικασίες πλέον προχωρούν και έχουν ενεργοποιηθεί η FIFA και η UEFA, αν και βρισκόμαστε «έξω από το χρονοδιάγραμμα». Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και χρειάζονται πολύ μεγάλη προσοχή, ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα, όπως εκτίμησε.

Το γεγονός ότι, μπροστά στην απειλή της μονομερούς δράσης της κυβέρνησης, ενεργοποιήθηκαν οι διεθνείς ομοσπονδίες, είναι σε θετική κατεύθυνση και μπορούμε να έχουμε ένα πολύ διαφορετικό πρωτάθλημα του χρόνου. Χρειάζονται ωστόσο ριζοσπαστικά μέτρα και η συνεχής παρακολούθηση της εφαρμογής των κανόνων από τις διεθνείς ομοσπονδίες, που είναι και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, τόνισε ο κ. Κοντονής.

Αναφερόμενος, αρχικά, στα σοβαρά επεισόδια που γίνονται στη Γαλλία, ο υφυπουργός Αθλητισμού, τόνισε: «Ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει πως το ποδόσφαιρο δεν είναι χώρος εκτόνωσης αλλά πρέπει να είναι χώρος διασκέδασης».

Οσον αφορά το πανό των Αλβανών, τόνισε: «Η ΟΥΕΦΑ απαγορεύει την ανάρτηση πανό, εδώ υπήρξε μια παραβίαση κανόνων, ο φίλαθλος δεν εμποδίστηκε κατά την είσοδό του και την στιγμή μάλιστα που τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά με το φόβο μιας ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης. Γι αυτό και στείλαμε διαμαρτυρία, είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία, μας είπαν πως κατά τη διάρκεια του αγώνα το πανό είχε ήδη κατέβει, είχε αναρτηθεί πριν ξεκινήσει το ματς. Περιμένουμε».

Για την Εθνική τόνισε πως «το θέμα δεν είναι πως αποκλείστηκε αλλά για ποιο λόγο αποκλείστηκε, υπήρξαν ήττες απρόσμενες και μοναδικές στα παγκόσμια χρονικά».

Διαφήμιση
Διαφήμιση