HomeΚΟΣΜΟΣΣτην αντεπίθεση οι υποστηρικτές της παραμονής των Βρετανών στην Ε.Ε.

Στην αντεπίθεση οι υποστηρικτές της παραμονής των Βρετανών στην Ε.Ε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Aναθεωρούν την μέχρι τώρα στρατηγική τους οι ένθερμοι υποστηρικτές της παραμονής της Βρετανίας στην ευρωπαική οικογένεια καθώς, μόλις δέκα ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Βρετανία, βλέπουν να σταθεροποιείται το προβάδισμα του Brexit, αν κι έχει κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των δύο στρατοπέδων.

Με διχασμένο το κόμμα των Συντηρητικών, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, προσπαθεί να συσπειρώσει έστω και τη τελευταία στιγμή τα στελέχη του, την ώρα που το πρωτοκλασάτο στέλεχος του κόμματος , ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπορίς Τζόνσον, ηγείται της εκστρατείας υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Βρετανίας από την ευρωπαική οικογένεια.

Με το «Brexit» να διατηρεί το προβάδισμα, σε συναγερμό βρίσκονται, εκτός από το μέτωπο των Συντηρητικών που ψηφίζει «ναι» στις Βρυξέλλες, και το αντιπολιτευόμενο κόμμα των Εργατικών.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, τα ηνία της προσπάθειας προσεταιρισμού ψηφοφόρων στο στρατόπεδο υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε αναλαμβάνουν αυτή την εβδομάδα στελέχη των Εργατικών της αντιπολίτευσης, υπό τη σκιά δημοσκοπήσεων που δείχνουν πως έχει μειωθεί η διαφορά μεταξύ των δύο στρατοπέδων.

Αυτό συμβαίνει διότι, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περισσότεροι του αναμενόμενου ψηφοφόροι των Εργατικών, τάσσονται υπέρ του Brexit ή δηλώνουν ότι δεν έχουν σαφή εικόνα για το τι υποστηρίζει η ηγεσία του κόμματός τους.

Οι Εργατικοί θα προσπαθήσουν να στείλουν ένα πιο θετικό μήνυμα για την Ε.Ε., καθώς η εσωκομματική αντιπαράθεση στους κόλπους των Συντηρητικών πιστεύεται ότι έχει αποξενώσει τους Εργατικούς ψηφοφόρους καθώς και ότι υπονομεύει τη στήριξη στην Ε.Ε., γράφει η εφημερίδα «Independent».

Εκτός του Γκόρντον Μπράουν, ομιλίες και εμφανίσεις μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν η νυν ηγεσία του κόμματος, οι αδερφοί Μίλιμπαντ, ο λόρδος Μάντελσον και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων, όπως υποστηρίζουν οι Financial Times είναι 46% υπέρ του Brexit έναντι 44% για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση