HomeΣΠΟΡΟυαλία – Σλοβακία 2-1

Ουαλία – Σλοβακία 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο δρόμο για τα νοκ άουτ του Euro 2016 η Ουαλία απέκτησε ήδη αβαντάζ. Νίκησε 2-1 τη Σλοβακία στο Μπορντό και έκανε ποδαρικό με το δεξί στο Β’ όμιλο. Γκολ ο Γκάρεθ Μπέιλ, ασίστ ο Ρόμπερτ Μακ.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ουαλοί και Σλοβάκοι είχαν να διαχειριστούν την παρθενική παρουσία τους σε τελική φάση Euro, τον ενθουσιασμό από τη μία και το άγχος από την άλλη.

Με τις μικρές λεπτομέρειες να παίζουν κομβικό ρόλο, η παρέα του Γκάρεθ Μπέιλ προηγήθηκε στην πρώτη τελική προσπάθειά της και αφού ο Ντέιβις είχε σώσει προ της γραμμής το πλασέ του Χάμσικ στο 3′. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης εκτέλεσε φάουλ στο 10′, ο Κόζατσικ έκανε κακή εκτίμηση και άργησε να πέσει, με αποτέλεσμα το 1-0 να διαφοροποιήσει νωρίς-νωρίς τα δεδομένα.

Η Ουαλία, σύνολο συμπαγές μεσοαμυντικά, επέλεξε να στηθεί πίσω από την μπάλα και να περιμένει. Την ευνόησαν οι επιλογές των Σλοβάκων που έπαιξαν με βαθιές μπαλιές προς τον Ντζούρις και, χωρίς ν’ απειληθούν (0/6 σουτ εντός εστίας οι Σλοβάκοι στο πρώτο μισό), κράτησαν μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας. Ο Μπέιλ μάλιστα είχε μια επικίνδυνη κεφαλιά στο 57′.

Ο Κοζάκ αντιλήφθηκε πόσο δυσλειτουργική είναι η ομάδα του και επενέβη από τον πάγκο. Ευτύχησε με το που έβαλε τον Ντούντα να πάρει γκολ, χάρη φυσικά στην ενέργεια του δραστήριου Ρόμπερτ Μακ από δεξιά. Το 1-1 στο 61′ επανέφερε την ισορροπία και δημιούργησε νέες συνθήκες.

Πάντως η Κόλμαν προτίμησε να κρατήσει πίσω την ομάδα του και να μην ρισκάρει. Φοβόταν την έκρηξη των Σλοβάκων μεσοεπιθετικών και δικαίως. Επέλεξε να περιμένει να ξεθυμάνει η πίεσή τους και να χτυπήσει σταδιακά. Ο Ράμσεϊ έστειλε την προειδοποιητική βολή στο 73′, προτού ο Ρόμπσον-Κάνου που ήρθε από τον πάγκο εκμεταλλευτεί την αδυναμία άμυνας και σκοράρει στο 81′. Γκολ ιστορικό, καθώς αποδείχθηκε ικανό να ορίσει το τελικό αποτέλεσμα, την ίδια στιγμή που η κεφαλιά του Νέμετς στο 86′ σταματούσε στο δεξί δοκάρι του Γουόρντ.

ΤΟ ΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η αποτελεσματικότητα στα σπορ είναι το Α και το Ω. Σκοράρεις, νικάς. Δεν το κάνεις, χάνεις. Η Σλοβακία είχε 13 τελικές προσπάθειες και μόλις 2 στην εστία. Κάτι δεν έκαναν καλά οι διεθνείς του Κοζάκ. Το αντίστοιχο ποσοστό των Ουαλών ήταν 8/10!

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

Ουαλία (3-5-2): Γουόρντ, Τσέστερ, Α.Γουίλιαμς, Ντέιβις, Γκάντερ, Τέιλορ, Άλεν, Έντουαρντς (69′ Λέντλι), Ράμσεϊ (88′ Ρίτσαρντς), Τζ.Γουλίαμς (71′ Ρόμπσον-Κάνου), Μπέιλ

Σλοβακία (4-3-3): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκέρτελ, Ντζούριτζα, Σβέντο, Χροσόφσκι (60′ Ντούντα), Κούτσκα, Χάμσικ, Μακ, Βάις (83′ Στοχ), Ντζούρις (59′ Νέμετς)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Διαφήμιση
Διαφήμιση