HomeΣΠΟΡΑγγλία – Ρωσία 1-1

Αγγλία – Ρωσία 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Αγγλία δεν κατάφερε να «σπάσει» την κατάρα της πρεμιέρας, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στη Ρωσία, με το Βασίλι Μπερεζούτσκι να ισοφαρίσει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Έρικ Ντάιερ είχε δώσει το προβάδισμα στα «λιοντάρια» που είχαν δοκάρι με τον Γουέιν Ρούνεϊ στο 70ό λεπτό.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Ρόι Χόντσον αναζητούσε τρόπο να χωρέσει τον Γουέιν Ρούνεϊ στην αρχική ενδεκάδα και τελικά τον βρήκε. Ο Άγγλος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τοποθετήθηκε στη μεσαία γραμμή στο πλευρό του Ντέλε Άλι, με τους Ραχίμ Στέρλινγκ, Άνταμ Λαλάνα και Χάρι Κέιννα αποτελούν την επιθετική τριπλέτα. Στον αντίποδα, ο Λέονιντ Σλούτσκι παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, δίνοντας στην ευκαιρία στον νεαρό Αλεξάντρ Γκολόβιν να ξεκινήσει βασικός.

Με τον Ρούνεϊ να αναλαμβάνει το ρόλο του οργανωτή, αλλάζοντας διαρκώς το παιχνίδι, τα «λιοντάρια» έχασαν δύο καλές στιγμές πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου. Στο 3′ ο Άλι επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 7′ ο Άνταμ Λαλάνα«κεραυνοβόλησε» τον Ιγκόρ Ακινφέεφ, αλλά ο Ρώσος τερματοφύλακας απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ. Χτυπώντας από τα άκρα, οι Άγγλοι έφθασαν πολύ κοντά στο 1-0 στο 21ο λεπτό, αλλά το συρτό σουτ του Λαλάνα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ακινφέεφ.

Οι -τυπικά- φιλοξενούμενοι Ρώσοι επέλεξαν να έχουν παθητικό ρόλο στο ματς. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως τα «λιοντάρια» είχαν 7-1 τελικές στα πρώτα 25 λεπτά του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Χόντσον συνέχισαν να πολιορκούν τα καρέ του Ακινφέεφ, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Ρώσος γκολκίπερ δήλωσε παρών κι αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους οι Άγγλοι διατήρησαν τα ηνία του αγώνα, αλλά η Ρωσία ήταν αυτή που βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 59′. Ο Γκολόβιν εκτέλεσε το φάουλ κι ο Έρικ Ντάιερ, έστειλε, άθελά του, την μπάλα προς την εστία του Τζο Χαρτ, ο οποίος απομάκρυνε σε κόρνερ. Η ευκαιρία των Ρώσων «αφύπνισε» τους -τυπικά- γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν για το πολυπόθητο γκολ.

Η πίεση απέδωσε καρπούς, αφού στο 70′ ο Ρούνεϊ βρέθηκε μία «ανάσα» από την επίτευξη του τέρματος, όμως ο Ακινφέεφ με μία τρομερή απόκρουση είπε «όχι», ενώ στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, δύο λεπτά αργότερα ο Έρικ Ντάιερ έδωσε τη λύση με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Ακινφέεφ να φέρει ευθύνη στο γκολ. Ενώ όλα έδειχναν πως η Αγγλία θα «σπάσει» την κατάρα της πρεμιέρας, οΒασίλι Μπερεζούτσκι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η απόφαση του Ρόι Χόντσον να επιλέξει τον Χάρι Κέιν για τις εκτελέσεις κόρνερ είχε ως αποτέλεσμα ο Άγγλος να περάσει το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στη γωνία του κόρνερ. Στην πραγματικότητα ο Άγγλος τεχνικός «αυτοεξουδετέρωσε» το μεγάλο ατού του στην επίθεση. Και το πλήρωσε…

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αγγλία: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Άλι, Ρούνεϊ (77′ Γουίλσιρ), Λαλάνα, Στέρλινγκ (87′ Μίλνερ), Κέιν.

Ρωσία: Ακινφέεβ, Σμολνίκοφ, Ιγκνασέβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Νόισταντερ (80′ Γκλουσακόφ), Γκολόβιν (77′ Σιρόκοφ), Σατόφ, Σμολόφ (85′ Μαμάεφ), Κοκόριν, Τζιούμπα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση