HomeΚΟΣΜΟΣΧάος στη Σουηδία με την απεργία των πιλότων της SAS -Ταλαιπωρία για 4.000 επιβάτες

Χάος στη Σουηδία με την απεργία των πιλότων της SAS -Ταλαιπωρία για 4.000 επιβάτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν και χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν στη Σουηδία, εξαιτίας της απεργίας που κήρυξαν περίπου 400 πιλότοι του σκανδιναβικού αερομεταφορέα SAS.

Περίπου 40 πτήσεις ακυρώθηκαν, μετά από τη διακοπή των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με τους πιλότους να ζητούν αυξήσεις και βελτίωση των συνθηκών εργασίας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν 4.000 επιβάτες.

Επειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, το συνδικάτο SPF των Σουηδών χειριστών απέρριψε την πρόταση των διαμεσολαβητών να τους δοθεί αύξηση μισθών 2,2%. Οι πιλότοι ζητούν αύξηση 3,5%.

Η διεύθυνση της SAS υπολογίζει ότι οι απαιτήσεις των χειριστών, οι οποίες αφορούν επίσης μεταβολές των συμβάσεων εργασίας τους κατά τρόπο ώστε να δίνονται περισσότερες εγγυήσεις για την ασφάλεια των πτήσεων, θα συνεπαγόταν μια αύξηση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας κατά 10%.

«Θέλουμε οι εργαζόμενοί μας να αισθάνονται ασφαλείς στις θέσεις εργασίας τους, αλλά οι μισθολογικές απαιτήσεις των πιλότων είναι υπερβολικές. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να καταβληθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό δεδομένου του ανταγωνισμού στον τομέα των αερομεταφορών», δήλωσε ο Ρίκιαρ Γκούσταφσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SAS.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση