HomeCity GuideΤο μουσικό σχήμα “Ρίζες” στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Το μουσικό σχήμα “Ρίζες” στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ το παραδοσιακό μουσικό σχήμα <<ΡΙΖΕΣ>> συστήνεται στο κοινό του Ηρακλείου και με αφορμή την κυκλοφορία της νέας δισκογραφικής τους δουλειάς με τίτλο ‘ΡΙΖΕΣ’.

Η παρουσίαση που θα γίνει στο Πολύκεντρο Νεολαίας ΤΟΥ Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2, 71202. Τ. 2810399211).

Δύο μουσικά είδη της ελληνικής λαϊκής παράδοσης συναντούνται ξανά και οι τέσσερις Ηρακλειώτες μουσικοί αναδεικνύουν τα κοινά σημεία αυτών των παραδόσεων μέσω της τροπικής (modal) απόδοσης και της <<φυσικής κλίμακας>> των κομματιών που διασκευάζουν με αποτέλεσμα να παράγεται ένας ενδιαφέρον ενορχηστρωτικός ήχος.

Εκφράζουν την προσπάθεια των παραδοσιακών οργανοπαιχτών που ζουν σε κάθε ελληνική πόλη να εκκινήσουν παράλληλες διαδικασίες δημιουργίας με τους πρωτογενείς τόπους παραγωγής της παράδοσης που είναι τα χωριά , να διατηρήσουν τη σχέση τους με τον τόπο καταγωγής τους και να δεθούν με την καθημερινότητα της πόλης όπου ζουν και με τους ανθρώπους της.

Το μουσικό σχήμα ΡΙΖΕΣ αποτελούν οι μουσικοί: Λύρα: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΣΠΑΡΑΚΗΣ Κανονάκι, φωνητικά: ΜΙΧΑΗΛ ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ Ούτι: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΣΑΠΑΚΗΣ Παραδοσιακά κρουστά: ΜΗΝΑΣ ΠΑΙΓΝΙΩΤΑΚΗΣ Προλογίζει την παρουσίαση καθώς συμμετέχει στην Στάμνα και τα φωνητικά: ΑΘΗΝΑ ΞΥΛΟΥΡΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση