HomeΚΡΗΤΗΣτο Σώμα Ελεγκτών Υγείας ο… φάκελος με την υπόθεση της μικρής Μελίνας

Στο Σώμα Ελεγκτών Υγείας ο… φάκελος με την υπόθεση της μικρής Μελίνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ομιχλώδες» τοπίο παραμένει η υπόθεση του άδικου χαμού της 4χρονης Μελίνας που άφησε την τελευταία της πνοή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο έπειτα από εγχείρηση ρουτίνας στο Βενιζέλειο.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για το συγκεκριμένο θέμα με τις απαντήσεις να… αναζητούνται.

Σήμερα, το θέμα αυτό, συζητήθηκε στην Βουλή έπειτα από ερώτηση που έκανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όπως ο ίδιος ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στην Βουλή «εδώ και τρεις μήνες έχει κατατεθεί η ερώτησή του ωστόσο, τώρα βρήκε χρόνο ο υπουργός Υγείας για να δώσει απαντήσεις οι οποίες – μάλιστα – είναι ομιχλώδεις».

Μάλιστα ο κ. Κεγκέρογλου μετά την απάντηση του υπουργού Υγείας αποφάσισε να στείλει όλον τον φάκελο της υπόθεσης της 4χρονης Μελίνας στο Σώμα Ελεγκτών Υγείας.

https://youtu.be/2mwhjTwh7ic

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ο κ. Κεγκέρογλου κατά την πρωτομιλία του δήλωσε πως το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφεύγει και μεταθέτει τις ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας.

Δεν έχει την ευαισθησία να πει έστω «ότι παρακολουθεί το θέμα».

Το Υπ. Παιδείας για το πόρισμα των αναλύσεων μας ενημερώνει 3 μήνες μετά το περιστατικό ότι θα αποστέλλονταν στις Ανακριτικές αρχές.

«Σήμερα έξι μήνες μετά ΤΙΠΟΤΑ. Συγκεκριμένα, έχουμε να κάνουμε με μια υπόθεση με πλήθος ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ. Από τη δημοσιογραφική έρευνα ενημερωθήκαμε αλλά και από προσωπική διαπίστωση ότι δεινεργείται και εισαγγελική έρευνα και αυτό είναι το μόνο παρήγορο. Σεβόμενος απόλυτα, και το ξεκαθαρίζω, το τεκμήριο της αθωότητας της γιατρού υποβάλλω τα ερωτήματα του πολίτη:

Πώς η κλοπή για το πειθαρχικό του Υπουργείου Υγείας έγινε ανάρμοστη συμπεριφορά;

Η Κλοπή των οπιούχων  στο Βενιζέλειο, διαπιστώθηκε από την ΕΔΕ αλλά  δεν έχει διαπιστωθεί ο κλέφτης σύμφωνα με το πόρισμα.

Γιατί έμεινε στη μέση η διαδικασία και δεν ενημερώθηκαν για περαιτέρω έρευνα οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές;

Η κλοπή στο ΠΑΓΝΗ είχε ομολογία και πόρισμα και επιταγή για θεραπείας μέσω προγράμματος.

-Η παρακολούθηση προγράμματος απεξάρτησης υλοποιήθηκε;

-Ποιο είναι το  τελικό αποτέλεσμα της πειθαρχικής διαδικασίας του Υπουργείου;

Επίσης η διαδικασία ανάθεσης και διεξαγωγής ΕΔΕ  για το χαμό της μικρής προκαλεί πλήθος ερωτημάτων:

-Γιατί επελέγη από το ΑΤΤΙΚΟ που έχει μόνο 2-3 ανάλογες επεμβάσεις σε παιδιά το μήνα  και όχι κάποιος από τα νοσοκομεία Παίδων-Αθήνας ή Θεσσαλονικής, που έχουν 100ντάδες παρόμοια περιστατικά. Και αφού επελέγη το Αττικό, γιατί ανατέθηκε στην  αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αττικού Νοσοκομείου για να διενεργήσει την ΕΔΕ και όχι π.χ στην προϊσταμένη της που είναι καθηγήτρια Αναισθησιολογίας και επικεφαλής της Υπηρεσίας στο ΑΤΤΙΚΟ;

Μας λέτε ότι έχει διενεργηθεί η ΕΔΕ αλλά   δεν δίνετε το πόρισμα.

-Ούτε στην Οικογένεια, ούτε στο Κοινοβουλευτικό έλεγχο γιατί , όπως επικαλείστε, δεν έχει ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

-6 μήνες έχουν περάσει

-Οι τοξικολογικές εξετάσεις έχουν παραδοθεί τελικά;

Μαθαίνουμε από τον τύπο ότι έχουν παραδοθεί.

Επίσης στον Τύπο αναφέρονται απόψεις : προφανώς από ενημέρωση ειδικών: για πιθανά προβλήματα με το φάρμακο και τις αλλεργίες που πιθανόν προκάλεσε καθώς και για ενδεχόμενη αδυναμία αντιμετώπισης τους. Καταθέτω το δημοσίευμα για να το διαβιβάσετε στα αρμόδια όργανα» .

Ο Υπουργός Υγείας δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις. Είπε βεβαίως μονάχα ότι το πόρισμα έχει ολοκληρωθεί το περιεχόμενο του οποίου δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος ενώ εξέφρασε την πεποίθηση του (!) πως τέτοια θέματα δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου και στράφηκε κατά του «κίτρινου τύπου»,  που θέλει να χτυπήσει τον κο Πολάκη, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και βεβαίως κατηγόρησε για πολιτική εκμετάλλευση, λέγοντας ότι μόνο για πολιτικά θέματα πρέπει να γίνονται ερωτήσεις, παραβλέποντας ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος αφορά το σύνολο των θεμάτων  της διοίκησης, του Υπουργείου ή το δημοσίου γενικά και τα νομικά πρόσωπα και καθετί που χρηματοδοτείται από το φορολογούμενο πολίτη   .

Ο κ.Κεγκέρογλου, αφού χαρακτήρισε μη ικανοποιητικές τις απαντήσεις του Υπουργού δήλωσε πως θα αποστείλει όλο το φάκελο της υπόθεσης, με τα  έγγραφα που έχει στη διάθεση του, στο σώμα Ελεγκτών Υγείας (ΣΕΥΠ), προκειμένου αυτό να συμβάλλει στη περαιτέρω διαλεύκανση της υπόθεσης, να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να απαντηθούν τα ερωτήματα της οικογένειας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση