HomeΣΠΟΡΠανόραμα του Euro 2016, φαβορί και αουτσάιντερ.

Πανόραμα του Euro 2016, φαβορί και αουτσάιντερ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Στις 10/6 αρχίζει το Euro 2016  , η γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δυστυχώς χωρίς την παρουσία της Ελλάδας , αλλά με πανδαισία ποιοτικών ποδοσφαιριστών στις τάξεις των Εθνικών Ομάδων που έχουν προκριθεί  που μας υπόσχονται πλούσιο θέαμα . Η καινοτομία που εφαρμόζεται με την πρόκριση και των 4 καλύτερων τρίτων από κάθε όμιλο , κάνει  τις ομάδες να έχουν ενδιαφέρον και στις 3 αγωνιστικές του ομίλου τους και ενισχύει τον ανταγωνισμό.

Ας δούμε αναλυτικά κάθε ένα από τους 6 ομίλους  , τα δυνατά σημεία των ομάδων που τις απαρτίζουν , ποιες ομάδες είναι φαβορί και ποιες θα κυνηγήσουν την έκπληξη.

1ος Όμιλος : ( Γαλλία , Ρουμανία , Ελβετία , Αλβανία)

Ο όμιλος των διοργανωτών , τους έχει ως ξεκάθαρο φαβορί ,  με την συνήθη συνδαιτυμόνα της Ελβετία να έχουν το προβάδισμα για να προκριθούν μαζί τους και τις Ρουμανία και Αλβανία να κυνηγούν την έκπληξη.

Γαλλία :  Οι διοργανωτές παρουσιάζουν ένα από τα ποιοτικότερα ρόστερ των τελευταίων ετών , παρά την απουσία των Μπενζεμά , Γκαμειρό , Μπεν Αρφά και Λακαζέτ. Δύναμη τους είναι η πανίσχυρη μεσοεπιθετική τους γραμμή με Πογκμπά , Καντέ , Γκριεζμάν και Μαρσιάλ να απειλούν κάθε αντίπαλο. Αδύνατο σημείο η άμυνα που δεν υπάρχει κάποιος στόπερ ανάλογης κλάσης , αλλά ο Γιορίς στο τέρμα μετά από μια πολύ καλή χρονιά με την Τότεναμ αποτελεί εγγύηση.

Πρόβλεψη : Μίνιμουμ Προημιτελικά/Ημιτελικά , με λίγο τύχη ίσως και νικητές.

 

Ρουμανία :      Οι Ρουμάνοι , που πήραν εύκολα την πρόκριση από τον όμιλο της Εθνικής μας , παρουσιάζονται με την καλύτερη φουρνιά των τελευταίων χρόνων και με ελπίδα για μια αξιοπρεπή παρουσία. Ο όμιλος τους επιτρέπει όνειρα πρόκρισης  και από κει και μετά όλα είναι πιθανά. Αστέρια της ομάδας ο Μπόγκνταν Στάνκου που σκοράρει κατά ριπάς στα τουρκικά γήπεδα και οι γερόλυκοι και γνωστοί στα μέρη μας Ρατς και Σανμαρτεάν.

Πρόβλεψη : Πρόκριση σαν δεύτεροι ή καλύτεροι τρίτοι , αποκλεισμός στην φάση των 16.

 

Ελβετία :   Οι Ελβετοί που προκρίθηκαν εύκολα  στο Euro , έχουν μια φουρνιά ποδοσφαιριστών  που τους επιτρέπει την πρόκριση από αυτόν τον όμιλο , αλλά δύσκολα το κάτι παραπάνω.  Σταρ της ομάδας ,  ο Ροντρίγκεζ της Βόλφσμπουργκ ,  ο Σακίρι και ο Τσάκα της Άρσεναλ.

Πρόβλεψη : Πρόκριση  ως δεύτεροι/καλύτεροι τρίτοι , αποκλεισμός στην συνέχεια.

 

Αλβανία :     Οι γείτονες που συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε τελική διοργάνωση ,  με σταρ τους Λόρικ Τσάνα της Ναντ και Χισάι της Νάπολι , έρχονται με τον αέρα του αουτσάιντερ αλλά δύσκολα θα καταφέρουν να πετύχουν κάτι .

Πρόβλεψη : Αποκλεισμός στην φάση των ομίλων.

 

2ος όμιλος ( Αγγλία , Ρωσία, Ουαλία , Σλοβακία )

 

Αγγλία :      Οι Άγγλοι έρχονται σε άλλη μια διοργάνωση με πολύ ποιοτικό ρόστερ και προσδοκίες για μια καλή πορεία που ελπίζουν να μην διαψευστούν για μια ακόμη φορά. Μεσοεπιθετικά πετάει φωτιές , διαθέτει επιτέλους έναν αξιόπιστο τερματοφύλακα , τον Τζο Χαρτ που ήταν από τους κορυφαίους της φετινής Μάντσεστερ Σίτι και είναι σε έναν όμιλο που τους επιτρέπει να περάσουν άνετα και να διατηρήσουν δυνάμεις για την συνέχεια . Σταρ της ομάδας οι Ρούνει , Κέιν ,Χαρτ , Βάρντι και Στέρλινγκ .

Πρόβλεψη : Πρόκριση στην επόμενη φάση , μίνιμουμ προημιτελικά αν δεν χτυπήσει πάλι η κατάρα των νοκ –άουτ αγώνων.

Ρωσία :    Χωρίς την λάμψη των προηγούμενων χρόνων και με Ρώσο προπονητή , αλλά πάντα μια σκληροτράχηλη ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση . Σταρ της ομάδας ο στράικερ Κοκόριν της Ζενίτ.

Πρόβλεψη : Πρόκριση αν και εφόσον είναι καλύτερη τρίτη , αποκλεισμός στην συνέχεια.

 

Ουαλία :  Ο Γκάρεθ Μπέιλ , πέτυχε αυτό που δεν είχε καταφέρει τόσα χρόνια ο σπουδαίος Ράιαν Γκιγκς , να οδηγήσει την χώρα του σε τελική φάση διοργάνωσης . Με σταρ τους Μπέιλ, Ράμσει και Άλεν , οι Ουαλοί , τηρουμένων των αναλογιών του ομίλου τους μπορούν να προκριθούν και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο στην συνέχεια.

Πρόβλεψη : Πρόκριση στην επόμενη φάση , φάση των 16 ή προημιτελικά , ανάλογα με την κλήρωση που θα έχουν.

 

Σλοβακία  :  Ομάδα έκπληξη , πήρε την πρόκριση και με παίκτες όπως οι Χάμσικ , Μακ , Βάις και Σκρτελ , έχει τα εχέγγυα να διεκδικήσει κάτι καλό στη διοργάνωση.

Πρόβλεψη : Ίσως υποσκελίσει την Ρωσία και προκριθεί ως τρίτη , αποκλεισμός στην συνέχεια.

 

3ος όμιλος ( Γερμανία , Ουκρανία , Πολωνία , Β.Ιρλανδία)

Γερμανία :  Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές , με μια μέτρια προκριματική φάση , πήραν την πρόκριση και έρχονται ως φαβορί , με παίκτες κλειδιά σε κάθε  γραμμή , Νόιερ , Χούμελς, Οζίλ , Γκέτσε να διεκδικήσουν αρχικά την πρόκριση  , σε ένα βατό όμιλο , και μετά να διεκδικήσουν το τρόπαιο όπως είναι υποχρεωμένοι .

Πρόβλεψη : Πορεία τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά/ημιτελικά , ένα από τα φαβορί.

 

Ουκρανία : Μια πολύ ταλαιπωρημένη χώρα από τον πόλεμο που την μαστίζει , πήρε την πρόκριση και με ρόστερ που δεν έχει την λάμψη των προηγούμενων ετών με σταρ τους Γιαρμολένκο και Κονοπλιάνκα θα διεκδικήσει την πρόκριση μαζί με την Πολωνία στην επόμενη φάση.

Πρόβλεψη : Πρόκριση ως δεύτερη/καλύτερη Τρίτη , αποκλεισμός στην συνέχεα.

 

Πολωνία :  Οι Πολωνοί συμμετέχουν σε μεγάλη διοργάνωση με πολύ ποιοτικό ρόστερ μετά από χρόνια . Με αδιαμφισβήτητο ηγέτη τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι , προκρίθηκε άνετα και λόγω του ομίλου έχει δυνατότητες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πρόβλεψη : Φάση των 16/προημιτελικά , ανάλογα με την κλήρωση και τα κέφια του Λεβαντόφσκι.

 

Β.Ιρλανδία : Η μεγάλη έκπληξη του ομίλου της Εθνικής μας , πήρε άνετα την πρόκριση και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάιλ Λάφερτι θα ζήσει το όνειρο της παρουσίας σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Πρόβλεψη : Εκτός απροόπτου , αποκλεισμός στην φάση των ομίλων.

 

4ος όμιλος (Ισπανία , Τσεχία , Τουρκία , Κροατία)

Ισπανία :    Οι κάτοχοι του τίτλου θέλουν μετά το καταστροφικό Μουντιάλ της Βραζιλίας , να κυνηγήσουν την τρίτη συνεχόμενη κατάσταση , παρόλο που οι σταρ που λείπουν από την επιλογή του Ντελ Μπόσκε είναι ισάριθμοι με τους σταρ που υπάρχουν στο ρόστερ , είναι ένα εκ των μεγάλων φαβορί για την διοργάνωση και μέλος ενός από τους πιο ποιοτικούς ομίλους της. Σταρ της ομάδας μεταξύ πολλών , οι Σέρχιο Ράμος , Ζεράρ Πικέ , Ινιέστα , Ντε Χέα κ.ά.

Πρόβλεψη : Μίνιμουμ προημιτελικά/ημιτελικά , αν αποφύγουν την έκπληξη στον όμιλο τους , ένα από τα φαβορί.

 

Τσεχία :     Οι Τσέχοι που έχουν παράδοση σε καλές παρουσίες σε Euro , αν και ισάξιοι ανάμεσα σε 3 ( η Ισπανία υπερέχει ) . Οι σταρ της είναι οι εναπομείναντες της χρυσής γενιάς Τσεχ και Ροσίτσκι και θεωρητικά έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Πρόβλεψη: Πρόκριση ως δεύτερη/καλύτερη τρίτη , αποκλεισμός στην συνέχεια.

 

Τουρκία :   Οι Τούρκοι επιστρέφουν σε μεγάλες διοργανώσεις , με προπονητή τον μεγάλο Φατίχ Τερίμ και ποιοτικότατους παίκτες όπως οι Τσαλχάνογλου , Σαχίν και Αρντά Τουράν . Ο όμιλος τους ίσως τους κόψει τα όνειρα , αλλά έχουν την δυνατότητα για την έκπληξη.

Πρόβλεψη :  Πρόκριση ως δεύτερη/καλύτερη τρίτη , αποκλεισμός στην συνέχεια.

 

Κροατία :      Οι Κροάτες προκρίθηκαν στην τελική φάση της Γαλλίας , στην χώρα που έζησαν το 1998 την σπουδαιότερη στιγμή τους ως Εθνική ομάδα και έχουν τις ποιοτικές μονάδες για να επαναλάβουν παρόμοιο κατόρθωμα , τηρουμένων των αναλογιών . Με παίκτες που έχουν κυρίαρχο ρόλο στις καλύτερες ομάδες του κόσμου όπως οι Μόντριτς , Ράκιτιτς και Μάντζουκιτς , λογικά θα προκριθούν στην επόμενη φάση και εκεί όλα θα εξαρτηθούν από την κλήρωση και το πώς θα εμφανιστούν.

Πρόβλεψη :  Πρόκριση στην επόμενη φάση , πορεία τουλάχιστον ως τα προημιτελικά.

 

5ος όμιλος ( Βέλγιο , Ιταλία , Ιρλανδία , Σουηδία )

 

Βέλγιο :     Η καλύτερη φουρνιά Βέλγων ποδοσφαιριστών , πάει στα γήπεδα της Γαλλίας ως ένα από τα μεγάλα φαβορί μεν , σε όμιλο φωτιά δε . Με παίκτες όπως , οι Κουρτουά , Φελαινί , Ντε Μπρόινε , Λουκάκου , Αζάρ , Βερτόγκεν , αν παρουσιαστεί  όσο σοβαρό πρέπει σε έναν τέτοιο όμιλο θα πάρει την πρόκριση και όλα θα είναι πιο εύκολα στην συνέχεια .

Πρόβλεψη : Αν προκριθεί ως πρώτο στην επόμενη φάση , τουλάχιστον προημιτελικά , ένα από τα φαβορί.

 

Ιταλία :  Χωρίς την λάμψη των προηγούμενων ετών , αλλά με την βαριά φανέλα που έχει πάντα έρχεται στον όμιλο του θανάτου της διοργάνωσης για να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο . Σταρ της ομάδας οι Μπουφόν , Ντε Ρόσι και Κιελίνι.

Πρόβλεψη : Αν προκριθεί ως δεύτερη/καλύτερη Τρίτη , πορεία ως την φάση των 16/προημιτελικά.

 

Ιρλανδία :    Το αουτσάιντερ σε αυτό τον όμιλο , πήρε την πρόκριση μόλις για δεύτερη φορά και με σταρ τους Λονγκ και Κιν θα χαρεί όσο μπορεί την παρουσία της και θα κυνηγήσει με λίγες πιθανότητες την έκπληξη.

Πρόβλεψη : Αποκλεισμός στην φάση των ομίλων.

 

Σουηδία :   Δύο λέξεις : Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς  . Ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας αυτής , μπορεί να την οδηγήσει σε πρόκριση ακόμα και από αυτόν τον όμιλο του με άξιους συμπαραστάτες τους  ΄΄δικούς μας ΄΄ Μπεργκ και Ντουρμάζ.

Πρόβλεψη : Πρόκριση ως δεύτερη /καλύτερη τρίτη , το ανώτερο στα προημιτελικά.

 

6ος όμιλος ( Πορτογαλία , Ισλανδία , Αυστρία , Ουγγαρία)

 

Πορτογαλία :   Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος , έχει την ευκαιρία λόγω του πολύ εύκολου ομίλου της να πάρει σβηστά την πρόκριση και να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία . Σταρ της ομάδας φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο με συμπαραστάτες του τους Ρενάτο Σάντσεζ που πήρε μεταγραφή εκατομμυρίων στην Μπάγερν , Νάνι και Ζοάο Μουτίνιο.

Πρόβλεψη : Πορεία τουλάχιστον ως τα προημιτελικά , ένα εκ των φαβορί.

 

Ισλανδία :   Μια από τις μεγάλες εκπλήξεις της προκριματικής φάσης καθώς πέρασε σε όμιλο από τον οποίο αποκλείστηκε η Ολλανδία και με όπλα τους –με πέρασμα από την Ελλάδα- Φινμπόγκασον και Γκούντιονσεν , λόγω του ομίλου της έχει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πρόβλεψη : Πρόκριση ως δεύτερη/καλύτερη τρίτη , αποκλεισμός στην συνέχεια.

 

Αυστρία :   Άλλη μια μεγάλη έκπληξη της προκριματικής φάσης που βρίσκεται σε αυτόν τον όμιλο ,με σταρ τους Αλάμπα και Αρναούτοβιτς , μπορεί και αυτή να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση σε αυτόν τον όμιλο και να ζήσει το όνειρο.’

Πρόβλεψη : Πρόκριση ως δεύτερη/καλύτερη τρίτη , αποκλεισμός στην συνέχεια.

 

Ουγγαρία :    Η τρίτη έκπληξη αυτού του ομίλου , επανέρχεται μετά από χρόνια σε μεγάλη διοργάνωση και μόνο και μόνο λόγω του ομίλου θα διεκδικήσει ό,τι το καλύτερο . Σταρ της ομάδας οι γερόλυκοι Κίραλι και Γκέρα και ο μπαρουτοκαπνισμένος Ντούντζακ.

Πρόβλεψη : Πρόκριση ως δεύτερη/καλύτερη τρίτη , αποκλεισμός στην συνέχεια.

 

Συμπερασματικά τα φαβορί της διοργάνωσης είναι , Γαλλία , Αγγλία , Βέλγιο , Γερμανία , Ισπανία και Πορτογαλία χωρίς όμως το Εuro να είναι μια διοργάνωση που επιτρέπονται προβλέψεις και αυτό το χουν αποδείξει στο παρελθόν Δανία και Ελλάδα.
Καλή μας απόλαυση τις επόμενες μέρες και να κερδίσει ο καλύτερος!

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση