HomeΣΠΟΡΗ καλύτερη ενδεκάδα στην ιστορία του Euro

Η καλύτερη ενδεκάδα στην ιστορία του Euro

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από 3.500.000 ψήφοι ανέδειξαν την κορυφαία ενδεκάδα στην ιστορία του Euro. Και δεν λείπουν οι εκπλήξεις.

Η UEFA ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη της καλύτερης ενδεκάδας στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η οποία περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις.

Πάνω από 3.500.000 φίλαθλοι ψήφισαν μεταξύ των 50 ποδοσφαιριστών από τους οποίους είχαν να επιλέξουν και τους οποίους προτίμησε η ειδική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, εφόσον πληρούν τουλάχιστον δύο από τέσσερις προϋποθέσεις.

Η πρώτη ήταν η παρουσία τους τουλάχιστον σε έναν ημιτελικό, η παρουσία τους στην καλύτερη ομάδα του τουρνουά, η ανάδειξή τους ως πρώτο σκόρερ του τουρνουά και η προσφορά μιας ιστορικής στιγμής όπως το πέναλτι του Αντολίν Πανένκα το 1976, το βολέ του Μάρκο φαν Μπάστεν το 1988 ή η λόμπα του Νταβόρ Σούκερ το 1996.

Οι φίλαθλοι επέλεξαν τους εκλεκτικούς τους και ένας εξ αυτών είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, παρότι δεν έχει κατακτήσει το τρόπαιο.

Φίλιπ Λαμ, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Πάολο Μαλντίνι και Αντρέα Πίρλο αποτελούν ακόμα δύο ποδοσφαιριστές που δεν έχουν πανηγυρίσει νίκη σε τελικό, ωστόσο βρίσκονται μεταξύ των έντεκα καλύτερων.

Η κάτοχος των προηγουμένων δύο διοργανώσεων, Ισπανία, διαθέτει μόλις δύο εκπροσώπους, τους Κάρλες Πουγιόλ και Αντρές Ινιέστα, ενώ την ενδεκάδα συμπληρώνουν οι δύο κορυφαίοι σύγχρονοι Γάλλοι, Ζινεντίν Ζιντάν και Τιερί Ανρί, ο κορυφαίος σύγχρονος Ολλανδός, Μάρκο φαν Μπάστεν, και ο κορυφαίος Γερμανός της ιστορίας, Φραντς Μπέκενμπαουερ.

Η κορυφαία ενδεκάδα

AlltimeEURO11list

Διαφήμιση
Διαφήμιση