HomeΥΓΕΙΑΓιατροί και νοσηλευτές κάνουν… έρανο για τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ έξω από το υπουργείο Υγείας

Γιατροί και νοσηλευτές κάνουν… έρανο για τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ έξω από το υπουργείο Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μπροστά από την είσοδο του υπουργείου έχουν τοποθετήσει χάρτινα κουτιά που αναγράφουν πάνω ότι είναι για έρανο υπέρ των νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ, των κέντρων υγείας και υπέρ πρόνοιας θέλοντας με αυτό τον τρόπο συμβολικά να καταδείξουν ότι το κράτος μέχρι σήμερα χρηματοδοτεί ελλιπώς την δημόσια υγεία.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία έχουν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου έχοντας κρεμάσει μπροστά ακριβώς σε ένα σκοινί πλακάτ με συνθήματα όπως «μαγειρεύουν τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ», «μνημόνια και άλλα μνημόνια», » η ελπίδα πέθανε». Δίπλα ακριβώς από την κεντρική είσοδο έχουν στήσει δυο γιγαντοπανό.

YPOYRGEIO YGEIAS1

Στο ένα εμφανίζει τον πρωθυπουργό να σέρνει τον χορό μαζί με τους υπουργούς Υγείας Ξανθό και Πολάκη και ακριβώς δίπλα να αναγράφεται το σύνθημα : » Δεν θα χορέψουμε μαζί τους τον μνημονιακο χορό του Ζαλόγγου- πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης». Δίπλα ακριβώς το δεύτερο πανό αναγράφει » επί των ημερών του Τσίπρα μείναμε πανί με πανί- μας στέλνει αδιάβαστους χωρίς σύνταξη» . Στο όλο σκηνικό υπάρχουν απέξω και υπερυψωμένα μπαλόνια υδρογόνου  με βάσεις από βαρίδια με κεντρικό σύνθημα » ο Τσιπρας μας στέλνει αδιάβαστους».

pentozali

Στο όλο αυτό χάπενιγκ ήρθαν και κρητικά συγκροτήματα και είπαν μαντινάδες για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς.

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ, στο  πλαίσιο της 24ωρης σημερινής πανυγεινομικής απεργίας, διαμαρτύρεται για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση στα νοσοκομεία καθώς και για το γεγονός οτι δεκάδες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν εκτός λειτουργίας.

Αργότερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ιατροί, νοσηλευτές, τραπεζοκόμοι, τραυματιοφορείς, καθαρίστριες και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Βουλή.

https://www.youtube.com/watch?v=JJJ04W6tgZI

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση