HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Επεσαν» οι υπογραφές για το Ελληνικό

«Επεσαν» οι υπογραφές για το Ελληνικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπεγράφη το μνημόνιο μεταξύ της Lamda Development και του ΤΑΙΠΕΔ που «ξεμπλοκάρει» την επένδυση στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, μετά και από πιέσεις των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το MoU προβλέπει συνολικές επενδύσεις 5,5 δισ. ευρώ σε διάστημα μικρότερο από το αρχικά συμφωνηθέν.

Εξ αυτών, τα 915 εκατ. ευρώ αφορούν το εφάπαξ τίμημα, η πρώτη δόση του οποίου θα καταβληθεί φέτος, μετά και την ολοκλήρωση ορισμένων ακόμη ενεργειών της κυβέρνησης, όπως η χορήγηση άδειας καζίνο μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Το ελληνικό Δημόσιο επίσης πίεσε και εξασφάλισε ένα κομμάτι της έκτασης του Ελληνικού να εξαιρεθεί από την επένδυση και να αναπτυχθεί, προκειμένου να στεγαστούν δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες θα φύγουν από άλλες υποβαθμισμένες περιοχές, προκειμένου να αναβαθμιστούν και αυτές με τη σειρά τους.

Επίσης, το ποσό των επενδύσεων που προορίζεται για έργα κοινής ωφέλειας αυξήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από το 1,2 δισ. στο 1,5 δισ. Την ίδια ώρα, η συνολική δόμηση περιορίζεται από 2,9 σε 2,7 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση του Νοεμβρίου του 2014, η καταληκτική ημερομηνία για να εκπληρώσει το Δημόσιο όλες τις υποχρεώσεις του, να παραδώσει την έκταση και να λάβει την προκαταβολή των 300 εκατ. ευρώ, συμπληρώνεται στις αρχές του Νοεμβρίου.

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση