HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣταθάκης: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι φτιαγμένος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σταθάκης: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι φτιαγμένος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να αντιμετωπιστούν ευνοϊκότερα στο θέμα της επταετίας για την αποπληρωμή της επιδότησης οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ενταχθεί σε προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους και έχουν ολοκληρώσει το 100% της επένδυσης, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των φορέων ότι η χρηματοδότηση του νέου αναπτυξιακού νόμου είναι πλήρως εγγυημένη και θα υπάρξει πιστή τήρηση των δεσμεύσεων του Δημοσίου απέναντι στους επενδυτές. «Δεν θα επαναλάβουμε πρακτικές του παρελθόντος», τόνισε.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης απέρριψε τα αιτήματα του ΣΕΤΕ για την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο επενδύσεων μεγαλύτερων των 20 εκατ. ευρώ και την ένταξη του τουριστικού κλάδου στις ειδικές ενισχύσεις του νόμου. «Το μόνο που μπορούμε να συζητήσουμε είναι τα όρια προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Ο νόμος είναι φτιαγμένος για μικρομεσαίες επιχειρήσεις» υπογράμμισε.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι προβλέπονται ειδικές ενισχύσεις για τους κλάδους της αγροτοδιατροφής και της τεχνολογίας και πρόσθεσε ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις δικαιούνται ό,τι και οι επιχειρήσεις των άλλων κλάδων.

Στη συνέχεια, ο κ. Σταθάκης επανέλαβε ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος έχει διαφορετική φιλοσοφία από τους προηγούμενους και διαφορετική κλαδική στόχευση, η οποία προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα που προκύπτουν από τη σημερινή οικονομική συγκυρία.

Τέλος, αναφερόμενος στην περιφερειακή στόχευση των ενισχύσεων, που περιλαμβάνει ο νόμος, επεσήμανε ότι εκπορεύεται από τον ευρωπαϊκό περιφερειακό χάρτη όπως είναι διαμορφωμένος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να επιδιώξει αλλαγές στην επόμενη ευρωπαϊκή αναθεώρηση του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση