HomeΚΟΣΜΟΣΠανικός στην Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη με νεκρούς στο κέντρο της Πόλης

Πανικός στην Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη με νεκρούς στο κέντρο της Πόλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ έχουν τραυματιστεί από τη βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου της αστυνομίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

epithesi1

To λεωφορείο της τουρκικής αστυνομίας έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στην περιοχή του Βεζνέτσιλερ της Κωνσταντινούπολης κατά την πρωινή ώρα αιχμής κοντά στο τουριστικό ιστορικό κέντρο της πόλης και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Πόλης, σε ένα σημείο μόλις δυο χιλιόμετρα από την Αγία Σοφία, ενώ πληθώρα ασθενοφόρων έχει σπεύσει στο σημείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 08:30 το πρωί στην περιοχή των μνημείων βυζαντινής και οθωμανικής περιόδου, το Φατίχ, σε σημείο που είναι κεντρικό όχι μόνο για τους τουρίστες -κοντά στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην Κλειστή Αγορά.

epithesi2

Το λεωφορείο της αστυνομίας ανατράπηκε από την έκρηξη και καταστράφηκε ολοσχερώς, όπως και παρκαρισμένα αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Πρόκειται για ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, με την τρομοκρατία να έχει καταφέρει σοβαρό πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό με «βουτιά» της τουριστικής κίνησης που φτάνει το 40%.

epithesi3

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση