HomeΚΟΣΜΟΣΠρόεδρος Φιλιππίνων: «Θα δώσω μετάλλιο σε όποιον σκοτώνει εμπόρους ναρκωτικών»

Πρόεδρος Φιλιππίνων: «Θα δώσω μετάλλιο σε όποιον σκοτώνει εμπόρους ναρκωτικών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο νέος Φιλιππινέζος πρόεδρος, Rodrigo Duterte, φαίνεται πως έκανε κάποιες ιδιαίτερα αμφιλεγόμενες δηλώσεις, καθώς ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να αναλάβουν δράση εναντίον του εμπορίου ναρκωτικών, που πλήττει τις Φιλιππίνες.

Πιο αναλυτικά, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της χώρας, ο Duterte κάλεσε κάθε Φιλιππινέζο πολίτη που θα έρθει σε επαφή με κάποιον έμπορο ναρκωτικών να: «καλέσει εμάς, την αστυνομία ή να το αντιμετωπίσει ο ίδιος αν έχει όπλο. Έχετε την υποστήριξή μου. Μπορείτε να τον σκοτώσετε. Πυροβολήστε τον και θα σας δώσω μετάλλιο».

Ο Duterte φαίνεται πως δεν αστειεύεται, καθώς επικήρυξε έναν έμπορο ναρκωτικών στην πόλη Davao, όπου διετέλεσε δήμαρχος για 20 χρόνια. Σύμφωνα, μάλιστα με τις δηλώσεις του, όποιος καταφέρει να τον σκοτώσει θα λάβει πέντε εκατομμύρια πέσος, που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 95.000 ευρώ. Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, ωστόσο, τα λεφτά θα μειωθούν αν τον παραδώσει κάποιος στις αρχές ζωντανό.

Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος, ο οποίος έχει λάβει το ψευδώνυμο «Τιμωρός» δεν φαίνεται να είναι ανεκτικός ούτε προς τους χρήστες ναρκωτικών. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος: «Αν εμπλέκεσαι με τα ναρκωτικά, θα σε σκοτώσω, πραγματικά θα σε σκοτώσω κάθαρμα».

Ο Duterte εξελέγη πρόεδρος τον Μάιο μετά από μια δυναμική προεκλογική εκστρατεία, στην οποία υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εγκληματικότητας και της διαφθοράς στη χώρα του.

Παρά την εξαιρετικά σύντομη θητεία του ως τώρα, το όνομα του προέδρου των Φιλιππινέζων έκανε τον γύρο του κόσμου την περασμένη εβδομάδα, όταν εκτελέστηκε στην πρωτεύουσα της χώρας ένας δημοσιογράφος. Ο Duterte μετά το περιστατικό σχολίασε αδιάφορα πως: «Με το να είσαι δημοσιογράφος, δεν σημαίνει πως εξαιρείσαι από τις εκτελέσεις, αν είσαι κάθαρμα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση