HomeΣΠΟΡΑυστραλία – Ελλάδα 1-0

Αυστραλία – Ελλάδα 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Αυστραλία στο «ΑΝΖ Stadium» του Σίδνεϊ στην πρώτη φιλική αναμέτρηση των δύο ομάδων, έχοντας μέτρια παρουσία στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Δοκάρι στο 81′ για τους γηπεδούχους με τον Τρεντ Σένσμπερι. Αποχώρησε τραυματίας ο Ορέστης Καρνέζης.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Μίκαελ Σκίμπε προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, παρατάσσοντας την Εθνική με σύστημα 4-4-2, με τους Δημήτρη Διαμαντάκο και Απόστολο Βέλλιο να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο της ομάδας. Παράλληλα, οΜάριος Οικονόμου βρέθηκε στο πλευρό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ενώ οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος καιΓιάννης Γιαννιώτης αγωνίστηκαν στα «φτερά» της επίθεσης, με τουςΓιάννη Μανιάτη και Ανδρέα Σάμαρη να αποτελούν το δίδυμο στα χαφ. Στον αντίποδα, ο Άγγελος Ποστέκογλου έδωσε ευκαιρία σε νέους ποδοσφαιριστές, με τον Απόστολο Γιάννου να αποτελεί «αιχμή του δόρατος».

Η Ελλάδα μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 3ο λεπτό με τον Βέλλιο, η κεφαλιά του οποίου πέρασε λίγο έξω από την εστία του Ματ Ράιαν. Μόλις στο 15′ ο Σκίμπε αναγκάστηκε να προβεί στην πρώτη αλλαγή του, αφού ο Ορέστης Καρνέζης δεν μπορούσε να συνεχίσει το παιχνίδι λόγω προβλήματος τραυματισμού, με τον Στέφανο Καπίνο να περνάει στη θέση του. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, η Αυστραλία ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και βρέθηκε μία «ανάσα» από το 1-0 στο 26′, αλλά ο Νέιθαν Μπερνς δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον Καπίνο.

Ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο μέρος, αφού όποτε χρειάστηκε, δήλωσε παρών κι αποσόβησε τον κίνδυνο για την Εθνική. Ο 24χρονος άσος πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις στο 38ο λεπτό, όταν ο Οικονόμου, άθελά του, θα μπορούσε να χρηστεί σκόρερ, αλλά και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν έπεσε στη δεξιά γωνιά κι αρνήθηκε το γκολ σε δυνατό σουτ του Μίλιγκαν.

Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Αυστραλία διατήρησε τα ηνία του αγώνα και πίεσε για το πολυπόθητο γκολ, όμως η Εθνική είχε καλή αμυντική λειτουργία και άντεξε στην πολιορκία. Μοναδικές αξιόλογες στιγμές τρία μακρινά σουτ των Τζέντινακ (52′) και Ρόγκιτς (63′, 76′), τα οποία όμως δεν ανησύχησαν τον Καπίνο. Οι αρκετές αλλαγές μετά το 65ο λεπτό έριξαν αισθητά το ρυθμό του αγώνα.

Παρ’ όλα αυτά, η Αυστραλία θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο 81′, αλλά το σουτ του Σένσμπερι, ύστερα από παρεμβολή και του Στέφανο Καπίνο, κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα. Στο 89′, ο Τιμ Κέιχιλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο επόπτης ακύρωσε το γκολ, θεωρώντας πως η μπάλα είχε περάσει άουτ σε εκτέλεση κόρνερ του Άλεξ Γκέρσμπαχ. Τελικά, στο τελευταίο λεπτό το καθυστερήσεων, ο Μάθιου Λέκι χάρισε τη νίκη στους Αυστραλούς μ’ ένα τρομερό σουτ, το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον εξαιρετικό Καπίνο.

Ο Μάθιου Λέκι πέρασε ως αλλαγή στο δεύτερο μέρος και χάρισε τη νίκη στην Αυστραλία μ’ ένα υπέροχο γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο 25χρονος άσος είχε θετική παρουσίασε στο διάστημα που αγωνίστηκε, βοηθώντας σημαντικά τους γηπεδούχους στον τομέα της ανάπτυξης.

Αδύναμος κρίκος

Η Εθνική αντιμετώπισε σημαντικές δυσκολίες μεσοεπιθετικά, ούσα για 90 λεπτά ακίνδυνη. Οι Διαμαντάκος, Χριστοδουλόπουλος δεν κατάφεραν να μπουν ποτέ στο κλίμα του αγώνα, με αποτέλεσμα να γίνουν αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο μοναδικός που έδινε μάχες και προσπαθούσε να φανεί απειλητικός ήταν ο Απόστολος Βέλλιος, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος.

Σχόλιο

Η αναμέτρηση με την Αυστραλία αποτελέσε ένα καλό μάθημα για την Εθνική ενόψει των αγώνων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι διεθνείς, πιθανόν επηρεασμένοι από τη διαφορά ώρας, δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Ακόμα και στον ανασταλτικό τομέα, οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε είχαν σημαντικά πρβολήματα, αφού δεν μπόρεσαν να κρατήσουν μακριά από τα καρέ του Ορέστη Καρνέζη (αρχικά) και Στέφανο Καπίνο (στη συνέχεια) τους δραστήριους γηπεδούχους. Πλέον, η Ελλάδα έχει δύο ημέρες για να διορθώσει τις ατέλειες και να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη στο δεύτερο φιλικό ματς των δύο ομάδων.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Αυστραλία (4-2-3-1): Ράιαν, Γκέρια, Σένσμπερι, Ντέγκενεκ, Σμιθ (81′ Ίρβιν), Τζέντινακ, Μίλιγκαν (81′ Γκέρσμπαχ), Μόουι (60′ Ρόγκιτς), Κρούζε (60′ Λέκι), Μπερνς (72΄Κέιχιλ), Γιάννου (72′ Οικονομίδης).

Εθνική (4-4-2): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Οικονόμου, Σταφυλίδης, Χριστοδουλόπουλος (46′ Μπακασέτας), Σάμαρης (56΄Ταχτσίδης), Μανιάτης, Γιαννιώτας (74′ Αραβίδης), Βέλλιος (93′ Παπάζογλου), Διαμαντάκος (46′ Χολέμπας).

Διαφήμιση
Διαφήμιση