HomeΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Ξεπέρασαν τους 70 οι τραυματίες από πτώση κεραυνών στο Rock am Ring

Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 70 οι τραυματίες από πτώση κεραυνών στο Rock am Ring

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από 70 μουσικόφιλοι τραυματίστηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, μετά από πτώση κεραυνών στο διάσημο μουσικό φεστιβάλ Rock am Ring το οποίο διεξάγεται κοντά στη Φρανκφούρτη, στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον οχτώ από αυτούς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων που διακομίστηκαν σε τοπικές κλινικές για τις πρώτες βοήθειες μπόρεσε στη συνέχεια να φύγει.

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει ολόκληρη τη Γερμανία τις τελευταίες ημέρες, με φονικές καταιγίδες και πλημμύρες να σημειώνονται σε πολλές περιοχές. Επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στη Βαυαρία (νότια) την Τετάρτη το βράδυ και τέσσερις σκοτώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας στη Βάδη Βυρτεμβέργη (νοτιοδυτικά).

Η χθεσινή καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε διακοπές και στο διάσημο φεστιβάλ Rock am Ring, το οποίο προσελκύει λάτρεις της ροκ και μέταλ μουσικής από κάθε γωνιά του κόσμου.

Εχθές το βράδυ, το πρόγραμμα του φεστιβάλ διακόπηκε για περίπου μισή ώρα, με τους διοργανωτές να συνιστούν στο κοινό να αναζητήσει άσυλο στις τέντες και να απομακρυνθεί από τη σκηνή.

Ωστόσο, αυτό το προληπτικό μέσο δεν αποδείχτηκε αρκετό και πάνω από 70 άτομα χτυπήθηκαν από κεραυνούς, με αποτέλεσμα 15 από αυτά να μεταφερθούν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι αναμένονται σφοδρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες, το Rock am Ring, θα ολοκληρωνόταν αύριο Κυριακή και στο οποίο παρίστανται έως και 90.000 θεατές, διακόπηκε και ενδέχεται να ματαιωθεί.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση