HomeΚΟΣΜΟΣΚοινή άσκηση διάσωσης από τις αεροναυτικές δυνάμεις ΗΠΑ-Κύπρου

Κοινή άσκηση διάσωσης από τις αεροναυτικές δυνάμεις ΗΠΑ-Κύπρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διεθνής άσκηση έρευνας-διάσωσης, με σενάριο που αφορούσε ναυτικό ατύχημα στην ανοιχτή θάλασσα, διεξήχθη τις πρωινές ώρες σήμερα νότια της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τη συμμετοχή αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, του κυπριακού υπουργείου άμυνας τον πλήρη συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό.

Μεταξύ άλλων η άσκηση περιελάμβανε επιχειρήσεις έρευνας για εντοπισμό και διάσωση ναυαγών στη θάλασσα από τα Ελικόπτερα της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς , καθώς και προσνηώσεις ελικοπτέρων επί αμερικάνικου καταδρομικού πλοίου για επιχειρήσεις αεροδιακομιδής των «ναυαγών» .

Εκτελέστηκαν επίσης επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης από τα πλωτά μέσα της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας αλλά και από το αμερικανικό καταδρομικό «Stout».

Η άσκηση αποτελεί τη δεύτερη προγραμματισμένη συνεργασία, εντός του 2016, σε θέματα έρευνας- διάσωσης μεταξύ των δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ.

Οι ασκήσεις αυτές πέραν της προφανούς ενίσχυσης της ετοιμότητας των δυνάμεων των δύο χωρών, έχουν σαφή πολιτικό μήνυμα για τη Κυπριακή Δημοκρατία αφού αποτελούν έμπρακτη αναγνώριση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων που αμφισβητεί η Τουρκία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση