HomeΣΠΟΡΣπουδαίοι αθλητές που έχασαν τίτλο στον τελευταίο αγώνα της καριέρας τους.

Σπουδαίοι αθλητές που έχασαν τίτλο στον τελευταίο αγώνα της καριέρας τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

fasoylakis

 

 

 

του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Με  αφορμή το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του σπουδαίου Δημήτρη Διαμαντίδη , στο οποίο , ο Παναθηναϊκός έχασε το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του από τον Ολυμπιακό , ας θυμηθούμε και άλλους σπουδαίους αθλητές που διεκδίκησαν αλλά έχασαν κάποιο σπουδαίο τίτλο στο φινάλε της καριέρας τους.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο σπουδαίος Γάλλος άσος , είχε προαναγγείλει το τέλος της καριέρας του μετά το Μουντιάλ της Γερμανίας . Και εκεί έδωσε τον καλύτερο του εαυτό . Οδήγησε την Γαλλία , πέραν από κάθε προσδοκία στον τελικό ,  με σπουδαίες εμφανίσεις στα νοκ-άουτ παιχνίδια με Ισπανία και Βραζιλία.

Ο τελικός με την Ιταλία , άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για αυτόν αφού σκόραρε με εκπληκτική εκτέλεση πέναλτι , όμως η γνωστή κουτουλιά του στον Ματεράτσι , τον έθεσε εκτός αγώνα και εκτός διαδικασίας πέναλτι και έτσι η Ιταλία τελικά κατέκτησε τον τίτλο.

Άλλος ένας σπουδαίος αθλητής που ήταν στο υψηλότερο επίπεδο ως το τέλος είναι ο Πύρρος Δήμας . Ο σπουδαίος Έλληνας αρσιβαρίστας , μετά από τρία συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες , στην Βαρκελώνη , την Ατλάντα και το Σύδνεϋ , είχε την ευκαιρία να κλείσει την εκπληκτική του καριέρα στην Αθήνα μπροστά στο κοινό της πατρίδας του.

Εκεί έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα , δεδομένων των τραυματισμών που είχε τα προηγούμενα χρόνια και χάρη στην αποτυχημένη προσπάθεια του Μάρκουλα , κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο . Βέβαια η αποθέωση που γνώρισε από το κοινό της Αθήνας , άξιζε όσο πολλά χρυσά μετάλλια καθώς όλο το στάδιο τον χειροκροτούσε όρθιο επί πολλή ώρα.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ , αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα στη λίστα μας  , μιλώντας για την καριέρα του βέβαια ως το 2006 , καθώς από την επάνοδό του στην Μερσεντές το 2010 και μετά δεν ήταν ποτέ ανταγωνιστικός όπως πριν . Μετά από 5 συνεχόμενα πρωταθλήματα και 7 συνολικά  , το 2005 , σε μια πολύ κακή χρονιά για την Φεράρι έχασε το πρωτάθλημα από τον Φερνάντο Αλόνσο .

Την επόμενη χρονιά και ενώ η Φεράρι ήταν ξανά ανταγωνιστική και ο ίδιος διεκδικούσε τον τίτλο , ανακοίνωσε ότι στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσει από την ενεργό  δράση. Στο προτελευταίο Γκραν πρι της σεζόν , στη Σουζούκα , εγκατέλειψε και θα κέρδιζε μόνο με θαύμα τον τίτλο , κάτι που δεν έγινε στην Βραζιλία . Παρόλα αυτά είναι ακόμα πολυνίκης σε πρωταθλήματα και του ευχόμαστε να βγει νικητής και στην μάχη ζωής που δίνει εδώ και τόσους μήνες.

Ο επόμενος της λίστας μας , δεν διεκδίκησε ουσιαστικά , κάποιον τίτλο φέτος , αλλά δεν μπορούσε να λείπει . Ο Κόμπι Μπράιαντ  , είχε ανακοινώσει από την αρχή της χρονιάς την αποχώρησή του από την ενεργό δράση προκαλώντας εκδηλώσεις θαυμασμού σε κάθε γήπεδο που πήγαινε ως αντίπαλος για τελευταία φορά .

Οι Λέικερς απείχαν πολύ από το να ναι ανταγωνιστικοί  , όμως αυτό λίγο απασχολούσε το φίλαθλο κοινό που ήθελε απλά να δει τον Black Mamba στις τελευταίες του παραστάσεις . Όλο αυτό είχε ως αποκορύφωμα το τελευταίο παιχνίδι του , όπου πέτυχε 60 πόντους , μπροστά στο κοινό της ομάδας του και έκλεισε  με εντυπωσιακό τρόπο την πολύ σπουδαία καριέρα του.

Όλα τα παραπάνω παραδείγματα , αποδεικνύουν , ότι δεν είναι σημαντικό μόνο το να κερδίζεις τίτλους ως το τέλος , αλλά να είσαι σε υψηλό επίπεδο . Και αθλητές που το καταφέρνουν αυτό , μένουν στη μνήμη του φίλαθλου κοινού για πάντα καθώς όλοι θυμούνται τα σπουδαία επιτεύγματά τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση