HomeΚΡΗΤΗΖευγάρι δανειοληπτών έσωσε την περιουσία του, με απόφαση του Ειρηνοδικείου

Ζευγάρι δανειοληπτών έσωσε την περιουσία του, με απόφαση του Ειρηνοδικείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετική ήταν η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων για ζευγάρι δανειοληπτών που ήταν επιβαρυμένο με τραπεζικές οφειλές σε μία τράπεζα συνολικού ύψους 264.000 ευρώ!

Το ζευγάρι απευθύνθηκε στο Τοπικό Παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, ζητώντας βοήθεια, και με τη συνδρομή των νομικών συμβούλων του παραρτήματος κατάφερε να σώσει την περιουσία του.

Οι δικηγόροι της Ένωσης πέτυχαν την προσωρινή υπαγωγή του ζευγαριού  στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ το Ειρηνοδικείο Χανίων που εξέτασε την υπόθεση αποφάσισε παράλληλα την αναστολή κάθε καταδιωκτικού μέτρου σε βάρος τους και την προστασία του συνόλου της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους. Οι δύο δανειολήπτες τώρα, μετά από τη δικαστική απόφαση θα πρέπει να καταβάλουν μηνιαία στην τράπεζα, ποσό που αντιστοιχεί στο 20% εκάστης τελευταίας ενήμερης δόσης κάθε οφειλής.

Επίσης, η δικαστική απόφαση, επιτρέπει χωρίς να τους υποχρεώνει, να μην καταβάλλουν τρεις μηνιαίες δόσεις το χρόνο, στις γιορτές του Πάσχα, των Χριστουγέννων καθώς επίσης και τον Αύγουστο.

Το παράρτημα Χανίων της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος σε σχετική ανακοίνωσή της καλεί τους καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, είτε να επισκεφθούν τα γραφεία του Τοπικού Παραρτήματος καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, εκτός Τετάρτης, και κατά τις ώρες 10.30 – 13.00 και Δευτέρα έως Παρασκευή ώρες 18.30 – 21.00 είτε να επικοινωνήσουν στην ταχυδρομική διεύθυνση Μάρκου Μπότσαρη 68, ΤΚ 731 00 Χανιά ή στα τηλέφωνα 2821086245  Φαξ : 2821086245 και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]  www.eeke.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση