HomeΚΟΣΜΟΣΟι τζιχαντιστές πουλάνε «σκλάβες του σεξ» μέσω Facebook

Οι τζιχαντιστές πουλάνε «σκλάβες του σεξ» μέσω Facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εντείνει το εμπόριο νεαρών γυναικών και μάλιστα μέσω του Facebook, καθώς φαίνεται να χρειάζονται μετρητά. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Washington Post, πρόσφατα, ένας τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους, με το όνομα Abu Assad Almani, που στα αραβικά σημαίνει «Γερμανός», ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook την φωτογραφία μιας 18χρονης κοπέλας και έγραψε: «Σε όλους τους αδελφούς που σκέφτονται να αγοράσουν μια σκλάβα η τιμή είναι 8.000 δολάρια».

Όπως φαίνεται οι αγοραπωλησίες σκλάβων γίνονται μεταξύ των ίδιων των τζιχαντιστών ενώ παράλληλα, ο Almani καλούσε τους αδελφούς του να ταξιδέψουν και να ζήσουν στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους. «Να παντρευτείτε και να έλθετε να ζήσετε στο Ισλαμικό Κράτος», έγραψε ο τζιχαντιστής και λίγο αργότερα ανάρτησε την φωτογραφία και δεύτερης νεαρής κοπέλας και έγραψε: «Άλλη μία σκλάβα, επίσης, περίπου 8.000 δολάρια, ναι ή όχι;».

Όμως, ένας online καβγάς ξέσπασε μεταξύ των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, αφού ένας χρήστης του ανέφερε πως η τιμή είναι «παράλογη» και του ζήτησε να μάθει τα προσόντα της νεαρής σκλάβας. Τότε, ο Almani απάντησε ότι η προσφορά και η ζήτηση είναι που καθορίζουν τις τιμές. Πάντως, λίγες ώρες αργότερα, το Facebook διέγραψε τις σχετικές αναρτήσεις του τζιχαντιστή.

Το Ισλαμικό Κράτος από την ίδρυσή του πωλούσε ως σκλάβες του σεξ τις νεαρές γυναίκες που κρατά σε αιχμαλωσία, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από την θρησκευτική μειονότητα των Γιεζίντι, όμως, τους τελευταίους μήνες οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους καθώς και οι επελάσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων του Ιράκ, έχουν γίνει η αιτία να τελειώνουν τα μετρητά, τα φάρμακα και τα τρόφιμα των τζιχαντιστών.

Έτσι, καθώς οι δρόμοι ανεφοδιασμού μεταξύ Ισλαμικού Κράτους και Τουρκίας έχουν συρρικνωθεί σημαντικά, οι τζιχαντιστές έχουν αυξήσει επικίνδυνα το δουλεμπόριο που αφορά, κυρίως, τις εκατοντάδες νεαρές γυναίκες τις οποίες κρατά σε αιχμαλωσία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση