HomeΣΠΟΡΠαναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε, έστω και δύσκολα, με 1-0 του Πανιώνιου στο «Απ. Νικολαΐδης» χάρη σε γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο και πάει στη Θεσσαλονίκη για το «ματς της χρονιάς» με τον ΠΑΟΚ σε ό,τι αφορά στην κατάληψη της πρώτης θέσης των πλέι οφ!

H εικόνα του αγώνα
Λόγω των αρκετών απουσιών, ο Αντρέα Στραματσόνι αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του, αλλάζοντας τα 7/11 της ενδεκάδας σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Μάλιστα, ο Ιταλός τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον Μλάντεν Πέτριτς, με τον Κροάτη επιθετικό να αγωνίζεται για τελευταία φορά μπροστά στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, αφού αποφάσισε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Αντίθετα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε αρκετές επιστροφές βασικών, με συνέπεια να παρατάξει μία πιο δυνατή ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε τις αλλαγές στους τερματοφύλακες, ξεκινώντας βασικό, αυτή τη φορά, τον Ανδρέα Γιαννιώτη.

Οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο και με το… καλησπέρα στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Ροντρίγκο Μολέντο έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Μπρούνο Χαλκιαδάκη. Ένα λεπτό αργότερα, ο Γιαννιώτης αρνήθηκε το γκολ στους Μεχντί Αμπέντ και Σεμπάστιαν Λέτο. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι «πράσινοι» ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τους Λέτο (9′) και Αμπέντ (20′).

Οι «πράσινοι» πολιόρκησαν τα καρέ του Έλληνα γκολκίπερ, κυνηγώντας το πολυπόθητο γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στον αντίποδα, οι «κυανέρυθροι» είχαν ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν, παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις. Οι παίκτες του Ουζουνίδη εξουδετέρωσαν τα ατού του «τριφυλλιού», έριξαν το ρυθμό του αγώνα, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Γιαννιώτη μετά το 30ό λεπτό. Βέβαια, η αποχώρηση του Σπύρου Ρισβάνη στο 42′ λόγω προβλήματος τραυματισμού δημιούργησε έναν ακόμη «πονοκέφαλο» στον Εβρίτη τεχνικό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος κι είχαν μία πολύ καλή στιγμή με τον Λέτο στο 51′, αλλά η κεφαλιά του Αργεντινού από πλεονεκτική θέση, κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη. Παρά το δυνατό ξεκίνημα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού πέρα από κάποιες προσπάθειες του δραστήριου Λέτο, οι παίκτες του Στραματσόνι είχαν σοβαρά προβλήματα τον τομέα της ανάπτυξης. Η είσοδος του Βίκτωρα Κλωναρίδη έδωσε επιθετική ώθηση στους «πρασίνους», αλλά ο Πανιώνιος έδειχνε να . Τελικά, στο 78′ ο Λέτο έδωσε τη λύση με κοντινό πλασέ, ύστερα από σέντρα-σουτ του Πέτριτς. Στα τελευταία λεπτά, οι «κυανέρυθροι» ανέβηκαν μέτρα, πίεσαν για το γκολ, αλλά ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους χώρους και πήρε μία σπουδαία νίκη ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

MVP
Ο Σεμπάστιαν Λέτο ήταν «όαση» σε μία πολύ μέτρια ημέρα για τον Παναθηναϊκό. Ο Αργεντινός ήταν ο μοναδικός που δημιουργούσε διαρκώς ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Γιαννιώτη και τελικά είδε την προσπάθειά του να αποδίδει καρπούς, αφού με δικό του γκολ το «τριφύλλι» πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη.

Αδύναμος κρίκος
Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος ήταν γι’ ακόμα μία αναμέτρηση απογοητευτικός. Ο Έλληνας άσος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του έδωσε το Αντρέα Στραματσόνι, όντας εκτός τόπου και χρόνου. Σωστά έγινε αλλαγή στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Σχόλιο
Οι πολλές και σημαντικές απουσίες, όπως είναι λογικό, επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είχαν σοβαρά προβλήματα στον τομέα της δημιουργίας, με τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο να είναι η «αχίλλειος πτέρνα» των γηπεδούχων. Παρ’ όλα αυτά, οι αλλαγές του Στραματσόνι μετά το 60′ σε συνδυασμό με την κλάση του Λέτο χάρισαν στο «τριφύλλι» το τρίποντο που το κρατάει ζωντανό στη μάχη της πρώτης θέσης. Στον αντίποδα, ο Πανιώνιος, με τις επιστροφές και των βασικών παικτών, είχε θετική παρουσία και θα μπορούσε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα, αν δεν υπήρχε η αμυντική ολιγωρία στη φάση του γκολ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης (63′ Μέστο), Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Ζέκα, Αμπέντ (73′ Μπουμάλ), Εβαντζελίστα, Π. Βλαχοδήμος (59′ Κλωναρίδης), Λέτο, Πέτριτς.

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Β. Βλάχος, Ρισβάνης (42′ Πατσατζόγλου), Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (81′ Βιγιάλμπα), Κόρμπος, Καθάριος, Χαλκιαδάκης, Μπαργκάν (74′ Αργυρόπουλος), Μασούρας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση