HomeΣΠΟΡΒασίλισσα της Ευρώπης για 11η φορά!

Βασίλισσα της Ευρώπης για 11η φορά!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης για την σεζόν 2015-2016 , καθώς επικράτησε μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό της Ατλέτικο Μαδρίτης με 5-3 στα πέναλτι (1-1 κ.α και παράταση ) .

Τα γκολ του αγώνα , πέτυχαν οι Σέρχιο Ράμος για την Ρεάλ στο 15ο λεπτό και Καράσκο για την Ατλέτικο  στο 79ο λεπτό , οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Η Ρεάλ ξεκίνησε πολύ καλύτερα τον αγώνα από την Ατλέτικο , που ήταν νωθρή προκαλώντας τις διαμαρτυρίες του Σιμεόνε και πριν το ελαφρώς αμφισβητούμενο γκολ του αρχηγού της μετά από σέντρα του Κρόος και κεφαλιά πάσα του Μπέιλ είχε ήδη απειλήσει την αντίπαλο της και άλλες φορές

Μετά το 1-0 , η Ατλέτικο ανέβηκε κάπως  , είχε την κατοχή , αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Νάβας , και έτσι το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο , η Ατλέτικο μπήκε δυναμικά και είχε τεράστια ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα , όταν ο Τόρες κέρδισε πέναλτι από τον Πέπε  στο 46ο λεπτό , αλλά ο Γκριεζμάν αν και έστειλε τον Νάβας στην απέναντι γωνία δεν μπόρεσε να ευστοχήσει καθώς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Η Ατλέτικο ήταν όλο και καλύτερη όσο περνούσε η ώρα χάνοντας ευκαιρίες και η λάθος κίνηση του Ζιντάν να αποσύρει Μπενζεμά και Κρόος και να βάλει στη θέση τους Βάσκεθ και Ίσκο ενώ το σκορ ήταν στο εύθραυστο 1-0 , έφερε την ισοφάριση της Ατλέτικο στο 79ο λεπτό ενώ 1 λεπτό νωρίτερα η Ρεάλ είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία για το 2-0 και μάλιστα διπλή με Ρονάλντο και Μπέιλ.

Μετά το 1-1 αν και οι 2 ομάδες είχαν κάποιες καλές στιγμές , η κούραση είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της και στους 22 ποδοσφαιριστές  , έτσι δεν άλλαξε κάτι και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην διάρκεια της παράτασης , η Ατλέτικο πίεσε αρκετά , ιδιαίτερα με κάποια κόρνερ που κέρδισε , αλλά η άμυνα της Ρεάλ ήταν ιδιαίτερα συμπαγής , όπως και αυτή της Ατλέτικο όταν χρειάστηκε και έτσι οι δύο ομάδες έπρεπε να λύσουν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι.

Στα πέναλτι ακόμα και οι τερματοφύλακες φάνηκαν κουρασμένοι , ιδιαίτερα ο Όμπλακ σε κάποιες εκτελέσεις δεν κινήθηκε καν και έτσι για την Ρεάλ ευστόχησαν κατά σειρά οι Λούκας , Μαρτσέλο , Μπέιλ , Ράμος και Ρονάλντο , ενώ για την Ατλέτικο , οι Γκριεζμάν , Γκάμπι ,Σαούλ , ενώ ο Χουανφράν έστειλε το καθοριστικό πέναλτι στο δεξί δοκάρι δίνοντας το κύπελλο στην ομάδα του Ζιντάν.

Η Ατλέτικο , κρατάει για άλλη μια χρονιά την εκπληκτική της πορεία ως εδώ, που κέρδισε το σεβασμό όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου , αποκλείοντας Μπαρτσελόνα και Μπάγερν και διεκδικώντας ως τα πέναλτι το τρόπαιο .

Της μένει μια πικρή γεύση για το 0/2 σε τελικούς σε 2 χρόνια αλλά σίγουρα το τελικό πρόσημο είναι θετικό.

Η Βασίλισσα από την άλλη , κλείνει με τον καλύτερο τρόπο , μια σεζόν που έμοιαζε αποτυχημένη πριν την αντικατάσταση του Ράφα Μπενίτεθ από τον Ζινεντίν Ζιντάν για τον οποίο είναι σπουδαίο παράσημο αυτό το τρόπαιο στην αρχή της προπονητικής του καριέρας και ξέρει πως με το ρόστερ που διαθέτει ,με κάποιες ποιοτικές προσθήκες και με διαχείριση ολόκληρη την σεζόν από τον Ζιζού μπορεί μόνο να ελπίζει το καλύτερο για το μέλλον.

Άλλη μια ποδοσφαιρική χρονιά ουσιαστικά τελείωσε με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και το 11ο τρόπαιο της Ρεάλ αλλά ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για τους ποδοσφαιριστές που θα καταπονηθούν , το καλοκαίρι υπάρχει πλούσια δράση με Euro και Κόπα Αμέρικα , οπότε το θέαμα δεν σταματά εδώ!

Διαφήμιση
Διαφήμιση