HomeΣΠΟΡΑυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;

Αυτό το πρωτάθλημα ποιος θα το πάρει;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Παρά τα όσα προβλήματα έχει ο ελληνικός αθλητισμός , έχουμε τουλάχιστον την τύχη , στο μπάσκετ να απολαμβάνουμε 2 από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη να αναμετρώνται με έπαθλο το πρωτάθλημα. Αυτήν την στιγμή , ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-1 , αλλά με όσα έχουμε δει ως τώρα , κανείς δεν μπορεί να προδικάσει ότι αυτός θα είναι ο πρωταθλητής τελικά.

Καταρχάς , η έδρα δείχνει να είναι ο λιγότερο σημαντικός παράγοντας ως τώρα . Έχουμε 2 μπρέικ σε 3 ματς και μια εντός έδρας νίκη που το σκορ ήταν 59-66 υπέρ του φιλοξενούμενου Παναθηναϊκού λίγο πριν το φινάλε.

Βέβαια την Δευτέρα ( μετά της μετάθεσης του αγώνα για λόγους ασφαλείας ) , ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να διαφυλάξει την έδρα του για να μπορέσει  να τα παίξει όλα για όλα στο ΣΕΦ στον 5ο τελικό .

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός αν πάει σε 5ο παιχνίδι πρέπει να είναι πιο σοβαρός στην έδρα του από τα 2 παιχνίδια που προηγήθηκαν καθώς αν δεν ήταν για τον Σπανούλη που το χει πάρει προσωπικά θα είχε 2 εντός έδρας ήττες.

Μιλώντας για τον Σπανούλη , ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι και οι προσωπικότητες που διαθέτουν οι 2 ομάδες. Για τους Ερυθρόλευκους , πέραν από τον αρχηγό τους , πολύ σημαντικός είναι και ο Γιώργος Πρίντεζης που όμως είναι αμφίβολος για τους επόμενους 2(;) αγώνες .

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, φυσικά κυριαρχεί ο μέγιστος Δημήτρης Διαμαντίδης , στα τελευταία παιχνίδια της καριέρας του , όπου θα τα δώσει όλα για να κλείσει την καριέρα του με ένα τίτλο , αλλά και ο αναγεννημένος επί Πεδουλάκη , Αντώνης Φώτσης και ο Νικ Καλάθης , η ηγετική φυσιογνωμία του οποίου μπορεί να κερδίσει ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ευστοχία των 2 ομάδων , σε τρίποντα και βολές . Στον 3ο τελικό όσο ο ΠΑΟ είχε 100% στις βολές ήταν μπροστά στο σκορ και οι 2  χαμένες του Γκιστ έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού

Αντίστοιχα το χαμηλό του ποσοστό , στον 2ο τελικό δεν του επέτρεψε να καθαρίσει το παιχνίδι και το έχασε στο τελευταίο σουτ. Επίσης τα σπουδαία τρίποντα από Διαμαντίδη και Σπανούλη στον 2ο τελικό ήταν το σημείο αναφοράς εκείνου του παιχνιδιού.

Τέλος , μπορεί να αποδειχθούν κλειδί και παίκτες που ναι μεν δεν είναι ηγέτες , αλλά είναι πολύ σπουδαίοι ρολίστες και μπορούν να κρίνουν ένα παιχνίδι . Τέτοιοι παίκτες υπάρχουν και στις 2 ομάδες .

Ο Ολυμπιακός , έχει τον Λοτζέσκι και τον Χάκετ ,  παίκτες που με τα τρίποντά τους , και γενικά την επιθετική τους παρουσία μπορούν να πάρουν ένα παιχνίδι . Από την άλλη , ο Παναθηναϊκός έχει τον Μίρο Ραντούλιτσα που αν παίξει όπως μπορεί επιθετικά μια φορά μπορεί να αποδειχθεί κλειδί κόντρα στην ελλιπή γραμμή ψηλών του ΟΣΦΠ , τους Τζέιμς Φελντέιν- Έλιοτ Γουίλιαμς και Τζέιμς Γκιστ που στην καλή επιθετική τους μέρα μπορούν να κερδίσουν από μόνοι τους .

Τέλος οι Νίκος Παππάς , Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Γιώργος Παπαγιάννης από την μία και Κώστας Παπανικολάου , Βαγγέλης Μάντζαρης και Δημήτρης Αγραβάνης , είναι η νέα γενιά Ελλήνων παικτών των 2 ομάδων που μπορούν να αποδειχθούν καταλυτικοί για τις ομάδες τους αν βρεθούν σε καλή μέρα.

Συνοψίζοντας τίποτα δεν έχει κριθεί και ελπίζουμε να δούμε ένα ή δύο ακόμα εκπληκτικά παιχνίδια , να κερδίσει ο καλύτερος και θα έχουμε να διηγιόμαστε στις επόμενες γενιές για τις μονομαχίες Διαμαντίδη-Σπανούλη που δυστυχώς τελειώνουν φέτος οπότε θα τις απολαύσουμε όλοι στο μέγιστο βαθμό .

Διαφήμιση
Διαφήμιση