HomeΚΡΗΤΗΨάχνουν να βρουν πού θα πάνε τους μετανάστες της Σητείας

Ψάχνουν να βρουν πού θα πάνε τους μετανάστες της Σητείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν υπάρχει κανένας χώρος για να φιλοξενηθούν οι 65 πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή την ώρα στην Σητεία.

Πρόκειται για τους πρόσφυγες που εντοπίστηκαν να πλέουν με ακυβέρνητο πλοιάριο ανοιχτά της περιοχής κατά την διάρκεια της νύχτας.

Ανάμεσα στους 65 πρόσφυγες βρίσκονται 17 παιδιά ανάμεσά τους κι ένας βρέφος λίγων μηνών.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, η παρουσία του ακυβέρνητου πλοιάριου που ήταν γεμάτο με πρόσφυγες έγινε αντιληπτή από το Λιμενικό γύρω στις 4 τα ξημερώματα και αμέσως σήμανε συναγερμός. Κοντά στο πλοιάριο βρέθηκαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμεναρχείου Σητείας καθώς και ψαράδες που έσπευσαν με τα ψαροκάικα τους να συνδράμουν στην κατάσταση.

PROSFYGES SHTEIA

Με δεδομένο ότι ευνοούσαν και οι καιρικές συνθήκες, το πλοιάριο οδηγήθηκε στον Κουρεμένο και στη συνέχεια οι 65 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σητείας.

Πρόκειται συνολικά για 65 άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων, μολονότι οι περισσότεροι προέρχονται από το Μαρόκο και τη Συρία.

Ανάμεσά τους βρίσκονται 20 γυναίκες και 17 παιδιά, εκ των οποίων το ένα είναι βρέφος. Κανείς από τους 65 δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, ωστόσο είναι όλοι τους καταπονημένοι από την πολύωρη παραμονή τους στη θάλασσα.

PROSFYGES SHTEIA1

Καλά στην υγεία τους – Πρόβλημα το πού θα φιλοξενηθούν

Καλά στην υγεία τους είναι και οι 65 πρόσφυγες όπως διαπίστωσαν οι γιατροί και εθελοντές που βρίσκονται από το πρωί στην Σητεία και τους κάνουν εξετάσεις.

Το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει είναι το πού θα μεταφερθούν και θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησής τους.

Στην Σητεία, σύμφωνα με τον δήμαρχο  κ. Πατεράκη, υπάρχουν δύο χώροι μεγάλοι ωστόσο οι απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την φιλοξενεία των προσφύγων ήταν αρνητική. Πρόκειται για το κτίριο που υπάρχει κοντά στο αεροδρόμιο αλλά και το πλήρως ανακαινισμένο κτίριο στο ΚΕΓΕ. Την ίδια ώρα, εξαιτίας των πανελλαδικών εξετάσεων δεν μπορούν να φιλοξενηθούν ούτε σε σχολεία.

PROSFYGES SHTEIA2

Το αποτέλεσμα ήταν οι αρχές να απευθυνθούν στον δήμο Ιεράπετρας όπου έχουν στείλει αίτημα για φιλοξενεία των προσφύγων.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η απάντηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση