HomeCity GuideΈκθεση για την μάχη της Κρήτης

Έκθεση για την μάχη της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έκθεση με περιεχόμενο αφίσες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από όλο τον κόσμο πραγματοποιείται με αφορμή τον εορτασμό των 75 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Καντάνου.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι φορείε: Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Καντάνου – Σελίνου, Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Καντανιωτών «Καντάνια» και η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης.

Πρόκειται για αφίσες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από όλο τον κόσμο, από το αρχείο του Συλλέκτη και Ηθοποιού Λευτέρη Λαμπράκη,  που προβάλλουν μηνύματα αισιοδοξίας και νίκης για τις συμμαχικές δυνάμεις, αλλά και αφίσες των γερμανών, καθώς και ταινίες με προπαγανδιστικό περιεχόμενο και των δύο αντιμαχόμενων στρατοπέδων.  Επίσης αποκόμματα εφημερίδων και εγγράφων της εποχής. Χαρακτηριστική λεπτομέρεια συνιστά η αφίσα προβολής της Έκθεσης, από το υλικό που εκτίθεται, με τον τίτλο: «Greece fights on»! Ένα σύνθημα επίκαιρο και πάλι στις μέρες μας,  που μας γεμίζει αισιοδοξία και κουράγιο.

Η Έκθεση με τίτλο: «Η Ανθρωπότητα Αντιστέκεται: Η Πρόκληση, η Μάχη, η Νίκη» έχει ως επιμελητή τον  κ. Λευτέρη Λαμπράκη, διοργανώνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Καντάνου, και ανοίγει τις πύλες της την Κυριακή 29 Μαΐου 2016, στις 12:00 η ώρα.

Διάρκεια Έκθεσης: 29/5 – 5/6 και ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 και 18:00-20:00, καθημερινά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση