HomeΚΡΗΤΗΑνυποχώρητοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Ανυποχώρητοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ανοιχτή σύγκρουση με τους ξενοδόχους που δεν υπογράφουν τη συλλογική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων βρίσκεται το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, που επανέρχεται με νεότερη ανακοίνωσή του, δηλώνοντας παράλληλα την πρόθεσή του να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Οι ξενοδόχοι έχουν περίσσιο θράσος. Αφού παραιτήθηκε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων και αποχώρησαν τα μέλη της με μόνο σκοπό την μη υπογραφή της τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους ξενοδοχοϋπάλληλους του Ν. Ηρακλείου, στη συνέχεια υπέγραψαν επιχειρησιακές συμβάσεις με μαϊμού ενώσεις προσώπων με τις οποίες εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και αυξάνουν τα κέρδη τους. Όταν όμως δέχονται τους ελέγχους από το κράτος, με μεγάλη ευκολία συγκαλούνται και βγάζουν ανακοινώσεις ζητώντας μάλιστα και την παρέμβαση του Περιφερειάρχη για να σταματήσουν οι έλεγχοι αυτοί!!

Σε λίγο θα ζητήσουν από τον Υπουργό να καταργήσει και τους μισθούς, να απαγορεύσει την κάθε διαμαρτυρία εργαζομένων και έτσι να μην προκαλείτε ζημιά όπως λένε στον Τουρισμό προς τέρψη των κερδών τους!!

Να ξέρουν ότι,

Για όποιες παραβάσεις θα ελέγχονται από το κράτος είτε θέλουν είτε όχι εμείς σαν Εργατικό κέντρο και Σωματείο σύμφωνα με τον Νόμο μπορούμε να παρευρισκόμαστε σε κάθε έλεγχο. Οι εργαζόμενοι σέβονται το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας.

Οι Ξενοδόχοι σέβονται τους εργαζόμενους; Και πως τους σέβονται, με επιβολή επιχειρησιακών συμβάσεων με Προέδρους τους Διευθυντές τους, τους ανιψιούς τους και τα τσιράκια τους με μισθό τον κατώτερο που υπάρχει στην Ελλάδα ( 586 ευρώ). Όπως μπορεί να δει ο καθένας μας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας οι ξενοδόχοι που τους έχουμε ήδη στα Δικαστήρια για να ακυρωθούν οι καταχρηστικές τους πρακτικές είναι ο πρώην Πρόεδρος και διαγραφείς από την Ένωση Ξενοδόχων κ Χαλκιαδάκης με τα ξενοδοχεία CACTUS BEACH & CACTUS ROYAL, το ξενοδοχείο Φόδελε, το BLUE BAY και του κ. Μιχαλάκη το ΜΕΓΑΡΟ και το ISLAND.

Επίσης ο όμιλος Σαπουνάκη και το ξενοδοχείο LATO δεν προσήλθαν στις διαπραγματεύσεις και έκαναν τα ίδια.

Οι ξενοδόχοι αν θέλουν εργασιακή ειρήνη θα πρέπει να σέβονται τους εργαζόμενους τους, να έλθουν να διαπραγματευτούμε μαζί μας την Σύμβαση και να υπογράψουμε όπως έκαναν τα Ξενοδοχεία ANNISA, ALEXANDER BEACH, OLYMPIC, GALAXY, KYKNOS, KASTRO, MAGDA, ΟΜΙΛΟΣ ΣΜΠΩΚΟΥ(AGAPI BEACH, VILLAGE HEIGHTS, CRETAN MALIA PARK, KOYTOYLOYFARI APTS), SOFIA, ALDEMAR ( KNOSSOS ROYAL, CRETAN VILLAGE, ROYAL MARE)  που στην πράξη όχι στις ανακοινώσεις σέβονται τους εργαζόμενους.

Ο αγώνας για την προστασία των Ξενοδοχοϋπαλλήλων θα συνεχιστεί  με κάθε τρόπο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση