HomeΣΠΟΡΚέρκυρα Κισσαμικός 2-0

Κέρκυρα Κισσαμικός 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Επτανήσιοι νίκησαν τον Κισσαμικό με 2-0 και παρέμειναν πάνω από την ΑΕΛ στην ισοβαθμία κορυφής

Δεν χαλαρώνει… Θέλει το πρωτάθλημα και το δείχνει η Κέρκυρα. Μπορεί να έχει εξασφαλίσει την άνοδό της στη Σούπερ Λίγκα, μπορεί να παίζουν πλέον και κάποιοι ποδοσφαιριστές που δεν είχαν προηγουμένως μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αλλά το νικηφόρο σερί συνεχίζεται.

Οι Επτανήσιοι το απόγευμα της Κυριακής  επιβλήθηκαν με 2-0 του Κισσαμικού κι έκαναν ένα ακόμη βήμα προκειμένου να πάρουν τον τίτλο.

Υπενθυμίζεται πως στην ισοβαθμία με την ΑΕΛ στην κορυφή της Β’ Εθνικής οι Φαίακες υπερτερούν. Έτσι με νίκη στον Εύοσμο κόντρα στον Αγροτικό Αστέρα την τελευταία αγωνιστική σφραγίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όσο για τους Κρητικούς, δεν είχαν κάποιο κίνητρο. Στην 6η θέση της βαθμολογίας θα παραμείνουν ό,τι και να γίνει, ενώ η συγκεκριμένη ήταν η δεύτερη εκτός έδρας ήττα που γνωρίζουν στη σειρά.

Κεφάτοι μπήκαν οι παίκτες του Αλέξανδρου Βοσνιάδη και το 1-0 έγινε μόλις στο 10′. Σκόρερ ο Ανδρεόπουλος, ο οποίος με προβολή βρήκε δίχτυα ύστερα από κόντρα που έγινε στην πλάτη του Ιωάννου.

Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά η Κέρκυρα ήταν ουσιαστική. Στο 18′ είχε μία καλή ευκαιρία με σουτ του Μπαλντοβαλίεφ, ενώ στο 32′ κέρδιζε πέναλτι από χέρι του Τζημογιάννη. Ο Κόντος το εκτέλεσε εύστοχα κι έκανε το 2-0.

Οι Κρητικοί προσπαθούσαν κατά κύριο λόγο να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις, αλλά δεν τα κατάφερναν. Η μοναδική τους καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 35′, όταν ο Αυγενικού βρέθηκε σε καλή θέση αλλά έστειλε την μπάλα στον Αραμπατζή.

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε το δεύτερο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να μην έχουν ιδιαίτερη διάθεση να φορτσάρουν. Δυσκολεύονταν να πατήσουν περιοχή και οι όποιες φάσεις έγιναν, ήταν με σουτ.

Ένα εξ αυτών έγινε από τον Σαπαλίδη στο 51′ και ήταν άστοχο, όπως και αυτό του Σουάνη στο 56′, αλλά κι εκείνο του Μάντζη στο 60′.

Λίγο αργότερα άνοιξε ο χορός των αλλαγών. Ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα και έως το σφύριγμα της λήξης πρακτικά δεν υπήρχε κάτι το αξιοσημείωτο. Μοναδική εξαίρεση ότι πήρε λεπτά συμμετοχής ο Ζουμπουλάκης, ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν για την Κέρκυρα. Υπενθυμίζεται πως είχε υποστεί ρήξη χιαστών στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βρέσκας (Ημαθίας), βοηθοί του οι Παπαδάκης (Ημαθίας) και Καραλής (Ηπείρου), ενώ τέταρτος ο Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας).

Κίτρινες: 40′ Ανδρεόπουλος – 86′ Κουρτεσιώτης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέξανδρος Βοσνιάδης): Αραμπατζής, Βλάχος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Χιντζίδης, Ανδρεόπουλος, Κρητικός, Κόντος, Γεωργακόπουλος, Σουάνης (81′ Ζουμπουλάκης), Μπαλντοβαλίεφ (69′ Ντουαλά).

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Αγριμάκης, Τσερκέζος, Κουρτεσιώτης, Παντελάκης, Τζημογιάννης, Αυγενικού, Σμίλτος (68′ Μάνιας), Ενγκουέμ, Μάντζης, Σαπαλίδης (86′ Σαπαλίδης), Ποκόνγκ (86′ Βλάχος).

Διαφήμιση
Διαφήμιση