HomeΣΠΟΡΛάρισα Χανιά 3-0

Λάρισα Χανιά 3-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΛ επικράτησε 3-0 των Χανίων στην κατάμεστη και καυτή «AEL FC Arena» * Φιέστα για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα από 14.000 φιλάθλους

Ένα πεντάλεπτο ήταν αρκετό για την ΑΕΛ, η οποία επικράτησε 3-0 των Χανίων στην κυριακάτικη αναμέτρηση της 33ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής και έδωσε ακόμα πιο εορταστικό τόνο στη φιέστα ανόδου στη Σούπερ Λίγκα.

Δεδομένου ότι η κρητική ομάδα ταξίδεψε με 16μελή αποστολή στη Λάρισα, όλα συνηγορούσαν στο γεγονός ότι οι «βυσσινί» δε θα είχαν κανένα πρόβλημα για να πανηγυρίσουν ακόμα μία νίκη στην κατάμεστη και καυτή έδρα τους.

Μάλιστα, αν δεν υπήρχε ο -Λαρισαίος- Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος κατέγραψε ουκ ολίγες αποκρούσεις, οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη θα σημείωναν περισσότερα γκολ.

Με μπροστάρη τον Ματθαίο Μαρουκάκη, ο οποίος προσπάθησε πολύ για να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε, η ΑΕΛ προσπάθησε κατά βάση από αριστερά να δημιουργήσει ρήγματα.

Ο Τσιώλης άλλαξε πλευρές τους Ροβίθη και Κουτσιανικούλη, προκειμένου να αποδώσει καλύτερα το επιθετικό πλάνο και, πράγματι, οι «βυσσινί» έβαλαν δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά.

Ο Μαρουκάκης έστρωσε στον Βαρέλα, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 35’, ενώ ο Καπός διπλασίασε το προβάδισμα της ΑΕΛ στο 40’, σε ένα πρώτο ημίχρονο που αξίζει να σημειωθεί ότι ξεχώρισε ο Κοντοχρήστος με τις προωθήσεις του από αριστερά.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο μέρος, με τη μόνη διαφορά ότι όσο περνούσε η ώρα οι «βυσσινί» άφηναν το γκάζι, δεδομένου ότι οι παίκτες των Χανίων δεν πρόβαλαν καμία αντίσταση.

Έπειτα από μία σύντομη διακοπή λόγω ρίψης καπνογόνων και κροτίδων στον αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΛ έβαλε ακόμα ένα γκολ στο 90’ με τον Πάτο, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή (τραγικό λάθος του κατά τ’ άλλα εξαιρετικού Πρίφτη) και μαζί το κερασάκι στην τούρτα.

Η γιορτή για την επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα είχε μόλις αρχίσει…

Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας). Βοηθοί: Τζιαμπάσης (Κοζάνης), Τζιουβάρας (Κοζάνης). 4ος: Μαρόπουλος (Ημαθίας).

Κίτρινες: 19’ Ρίκκα, 51’ Χατζηλιάδης.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Σουλιώτης, Μασούρας, Κοντοχρήστος (80’ Πάτο), Βέρτζος, Αναστασόπουλος, Κουτσιανικούλης, Βαρέλα (57’ Χοτζάλι), Ροβίθης (57’ Λαμπρόπουλος), Καπός, Μαρουκάκης.

ΧΑΝΙΑ (Κυριάκος Γρηγοράκης): Πρίφτης, Γκέσιος (46’ Νύκταρης), Καρτσαμπάς, Άλβες, Τσούτσης, Παλιάτσιος, Διαμαντόπουλος, Ρίκκα, Χατζηλιάδης, Καμινιώτης, Παγώνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση