HomeΣΠΟΡΝίκος Νιόπλιας: Όποιος δουλεύει δικαιώνεται-Ποτέ δεν πρόδωσα τον κόσμο του ΟΦΗ

Νίκος Νιόπλιας: Όποιος δουλεύει δικαιώνεται-Ποτέ δεν πρόδωσα τον κόσμο του ΟΦΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λόγια καρδιάς απο το Νίκο Νιόπλια στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με το Φωστηρα (1-0), που έφερε τον ΟΦΗ πρωταθλητή να πανηγυρίζει την άνοδο στην Football league.

O προπονητής του ΟΦΗ είπε πολλά, για τις δυσκολίες που πέρασε, για την Γ’ Εθνική, αλλά και τα δικά του συναισθήματα.

Αναλυτικά οι πιο σημαντικές αναφορές του προπονητή του ΟΦΗ:
Για το παιχνίδι με τον Φωστήρα: «Ηταν ένα πραγματικό ντέρμπι. Επαιζαν ομάδες με άλλα χαρακτηριστικά. Εμείς είμαστε μια ομάδα με ποιότητα.

Ο Φωστήρας είναι μια ομάδα που παλεύει και κάνει και αυτή πρωταθλητισμό. Του αξίζουν συγχαρτήρια για την προσπάθεια του.

Υπάρχουν καλές ομάδες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά μόνο ο ΟΦΗ και η Λάρισα, μπορούν να φτιάξουν αυτή την ατμόσφαιρα. Δεν είναι περίεργο που παίξαμε με τόσο κόσμο».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος και οι παίκτες του:

«Δουλέψαμε πολύ, κουραστήκαμε πολύ. Αν δεν δουλέψεις δεν τα καταφέρνεις.

Το ίδιο και οι παίκτες. Το ίδιο και οι παράγοντες. Δεν μπήκαν ποτέ στα πόδια μας.

Κατάλαβαν πως πρέπει να λειτουργήσει η ομάδα.  Κάθε μέρα λέγαμε στους παίκτες ότι είναι οι καλύτεροι. Πρωταθλητισμό κάνουν, όσοι αντέχουν. Οι ευκαιρίες είναι λίγες. Ηταν δύσκολο και για μένα στην Γ Εθνική.

Με βοήθησε η διακοπή λόγω της απεργίας των αγροτών. Εκεί έμαθα καλύτερα την ομάδα, δούλεψα με τους παίκτες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Μας βοήθησαν οι παίκτες απο το Ηράκλειο και τον Εργοτέλη.

Τους ήθελα, γιατί ήξεραν τι σημαίνει ΟΦΗ. Αν φέρναμε άλλους μέχρι να καταλάβουν που έχουν έρθει θα χάναμε ένα-δυο παιχνίδια και ο στόχος θα χανόταν.

Είχα πεί στους παίκτες μας, όταν κερδίσαμε εμείς στην Κηφισιά και ο Φωστήρας στη Ραφήνα, ότι δεν πρέπει να κοιτάζουμε τι κάνει ο Φωστήρας. Εμείς να κερδίζουμε και να τους βάζουμε πίεση.

Πίστεψε ο κόσμος σε αυτά που είπαμε. Ετσι έκλεισε με επιτυχία μια χρονιά που φαινόταν χαμένη. Πρώτη φορά ο ΟΦΗ παίρνει πρωτάθλημα. Αλλες εποχές που ανέβαινε κατηγορίες το έκανε μέσα απο μπαράζ».

Για τις απώλειες που είχε ο Φωστήρας στην Κρήτη: «Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Και εγώ θέλω να πώ μπράβο στον Ιωνικό, μπράβο στον Ιαλυσό, στην Επισκοπή και τη Βάρη, ομάδες που μας δυσκόλεψαν. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο και είναι καλό αυτό».

Για το αν είναι μια δικαίωση για τον ίδιο αυτή η επιτυχία του ΟΦΗ:

«Σε αυτό το γήπεδο δεν έχω δεί πίκρα. Σε όλες τις χαρές ήμουν μέσα. Μόνο με την Ατλέτικο έλλειψα. Μεγάλη χαρά για μένα η σημερινή. Αυτά που έχω ακούσει, δεν τα έχει ακούσει κανείς. Αυτή η ομάδα μου έδωσε πολλά, αλλά εγώ έδωσα περισσότερα.

Εκανα 6 εγχειρήσεις στον ΟΦΗ. Επαιξα το κεφάλι μου και τώρα. Μπορούσα να πάω αλλού, αλλά πίστεψα σε αυτήν την ομάδα. Ποτέ δεν πρόδωσα τον κόσμο του ΟΦΗ.

Κάποιοι έσπερναν ζιζάνια και τα πλήρωνα εγώ. Κανείς δεν ξέρει γιατί δεν ερχόμουν. Ηξερα ότι θα έρθει η ώρα που θα δικαιωθώ. Αυτές οι στγμές θα μου μείνουν χαραγμένες. Θέλω να είμαι στρατιώτης του ΟΦΗ. Να με σέβονται και να τους σέβομαι.

Πάντα στα δύσκολα θα είμαι εδώ. Ηταν η πιο χαρούμενη δουλειά για μένα.Το έκανα με την καρδιά μου. Δεν κέρδισα τίποτα, θα μπορούσα να χάσω πολλά. Είπα ότι είναι ευκαιρία τώρα που υπάρχουν τα δύσκολα».

Για την διοίκηση του ΟΦΗ: «Οι άνθρωποι αυτοί έβαζαν στην ομάδα 70 χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα. Χωρίς ούτε ένα έσοδο. Πρέπει να τους πούμε ένα ευχαριστώ, ένα μπράβο».

Για τους διαιτητές της κατηγορίας:

«Είναι δύσκολη κατηγορία η Γ’ Εθνική. Είδα καλούς διαιτητές. Να είναι στυλάτοι, να σφυρίζουν σαν κύριοι. Δεν το περίμενα. Να τα λέμε και αυτά. Ηταν άψογοι».

Για το αν σκέφτεται να αξιοποιήσει τα νέα παιδιά του ΟΦΗ:

«Στον πρωταθλητισμό που κάναμε φέτος δεν ήταν εύκολο. Ποντάραμε περισσότερο στους παίκτες που αντέχουν σε αυτόν. Εχουμε καλά νέα παιδιά, όμως και το καλοκαίρι θα τους δώσουμε την ευκαιρία για την επόμενη χρονιά».
nomplias

Διαφήμιση
Διαφήμιση