HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚουτεντάκης: Κανένας κίνδυνος για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου

Κουτεντάκης: Κανένας κίνδυνος για τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Έχουμε πολλά εργαλεία και θα συνεχίσουμε να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί ώστε να εξασφαλίσουμε πως το ελληνικό κράτος θα ανταποκριθεί στο σύνολο των υποχρεώσεών του» διευκρινίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης.

Επιπλέον, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση πρόκειται να ολοκληρωθεί την προσεχή Τρίτη, χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση εφάρμοσε κατά γράμμα τη συμφωνία του περσινού Αυγούστου, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος των επιλογών της», προσθέτοντας ότι «το ζητούμενο πλέον είναι να τηρήσουν και οι εταίροι τις δικές τους δεσμεύσεις και να έχουμε μία ουσιαστική ρύθμιση για το χρέος».

Ο κ. Κουτεντάκης υποστηρίζει ως δεδομένη την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την προσδιορίζει χρονικά στις αρχές Ιουνίου. «Αυτά σε συνδυασμό με το γενικότερο κλίμα εμπιστοσύνης που αναμένουμε να προκαλέσει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα οδηγήσουν σε σημαντική αποκλιμάκωση των εγχώριων επιτοκίων και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας», επισημαίνει.

Ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής καταλογίζει στην αντιπολίτευση «ανακρίβειες, ανυπόστατες εικασίες και καταστροφολογία», και χαρακτηρίζει ως «υπεραπλούστευση την άποψη πως οι επενδυτές εξαρτώνται μονοσήμαντα από τον φορολογικό συντελεστή», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «υπάρχουν μία σειρά από παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις επενδυτικές αποφάσεις και ο σημαντικότερος στην περίπτωση της χώρας μας είναι η αβεβαιότητα».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση