HomeΣΠΟΡΑΕΚ – Πανιώνιος 1-0

ΑΕΚ – Πανιώνιος 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την αύρα της κατάκτησης του Κυπέλλου η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να νικήσει 1-0 τον Πανιώνιο στο γιορτινό ΟΑΚΑ και αναρριχήθηκε στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ πριν από το ντέρμπι της Λεωφόρου. Σκόρερ ξανά ο Μάνταλος.

Η εικόνα του αγώνα

Με την ΑΕΚ ν’ αντιμετωπίζει το ματς σαν να έχει απέναντί της τον… Ολυμπιακό, ο στιβαρός Πανιώνιος δεν είχε πρόβλημα να ελέγξει το ρυθμό. Ιδίως από τη στιγμή που στο 10′ ο Διούδης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Αραβίδη που πάτησε περιοχή, οι «κυανέρυθροι» δεν τρόμαξαν καθόλου. Ο Βάργκας δεν ήταν στο σχήμα για να παράξει ποδόσφαιρο και ευκαιρίες, ο Πλατέλλας είχε διάθεση και όχι ουσία, ενώ ο Μάνταλος έβγαινε δεξιά για ν’ απεγκλωβιστεί από το δίδυμο των Σιώπη-Κόρμπου που αλληλοσυμπληρώνονταν στον άξονα.

Το πρόβλημα για την ομάδα του Ουζουνίδη ήταν πως δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα λόγω αβίαστων λαθών σε εύκολες πάσες. Πλην Μπακασέτα, ο οποίος με την τεχνική και το τρομερό πόδι του απείλησε στο 20′ με μακρινό σουτ. Ο Ανέστης όμως είχε την απάντηση. Όπως και στο φαλτσαριστό σουτ του Ανσαριφάρντ στο 27′ που λίγο έλειψε να τον αιφνιδιάσει.

Η αδυναμία πάντως των φιλοξενούμενων να έχουν καλή κυκλοφορία επέτρεψε στην ΑΕΚ ένα τρίλεπτο πολιορκίας, το οποίο μετουσιώθηκε σε δύο χαμένες ευκαιρίες (Πλατέλλα, Αραβίδη) και το γκολ του Μάνταλου στο 57′. Ο αρχηγός της ΑΕΚ, που στην προηγούμενη ακριβώς φάση ζήτησε δικαιολογημένα πέναλτι, δεν έχασε χρόνο, σούταρε και ο Διούδης που δεν έβαλε καλά τα χέρια μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του.

Το 1-0 «άνοιξε» τον Πανιώνιο που μέσα από τις γρήγορες αλλαγές του Ουζουνίδη (Καραμάνος, Μπαργκάν) επιχείρησε να γίνει πιο επιθετικός. Δίχως χειροπιαστό αποτέλεσμα, αφού το… κυκλοφορικό σύστημα του Πανιωνίου κακολειτουργούσε. Αν ο Τζεμπούρ μάλιστα είχε σκοράρει στο τετ α τετ του 75′, η Ένωση θα είχε γλιτώσει το αγχώδες χτυποκάρδι των τελευταίων λεπτών. Ας είναι καλά ο Ανέστης που έβγαλε το σουτ του Μπακασέτα στο 85′.

MVP

Ο Γιάννης Ανέστης έδιωξε κάθε επικίνδυνο σουτ των «κυανέρυθρων», κυρίως του Μπακασέτα, ο Πέτρος Μάνταλος όμως ενήργησε πολύ γρήγορα στη φάση του γκολ και κατάφερε να λύσει το γόρδιο δεσμό. Άξιζε επίσης να πάρει πέναλτι, έδωσε ασίστ στον Αραβίδη για την ευκαιρία πριν από το γκολ.

Αδύναμος κρίκος

Ο Ράφικ Τζεμπούρ έβγαλε κούραση και δεν βοήθησε την ΑΕΚ. Αφήστε που θα μπορούσε ν’ αποβληθεί στο 35′ για την έντονη διαμαρτυρία του, στον Λαμπρόπουλο μετά από κίτρινη κάρτα που δέχθηκε.

Σχόλιο

Από τη μία τελική στο πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ έφτασε στις 9 του δεύτερου. Εμφανής η διαφορά για την Ένωση, η οποία κατάφερε στο 10λεπτο 50′-60′ να παράξει ευκαιρίες, να μην… πάρει πέναλτι και να σκοράρει με τον Μάνταλο. Ο Πανιώνιος ήταν πιο φρέσκος αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε. Για να πάρει αποτέλεσμα όφειλε να σκοράρει, ευκαιρία καθαρή δεν έφτιαξε, πέρα από τα μακρινά σουτ και υποτάχθηκε χωρίς στο φινάλε να κυνηγήσει την τύχη του πληρώνοντας τα πολλά λάθη στην κυκλοφορία.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλος, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (91′ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (71′ Κορδέρο), Τζεμπούρ (84′ Πέκχαρτ)

Πανιώνιος: Διούδης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης (89′ Καθάριος), Κόρμπος (61′ Καραμάνος), Χαλκιαδάκης, Μασούρας (65′ Μπαργκάν), Μπακασέτας, Ανσαριφάρντ

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση