HomeΚΟΣΜΟΣΣε κλοιό φόβου η Γαλλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για άλλους δύο μήνες

Σε κλοιό φόβου η Γαλλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για άλλους δύο μήνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κλοιό τρόμου συνεχίζει να ζει η Γαλλία μετά και το περιστατικό με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της EgyptAir που είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο του Παρισιού Charles de Gaulle.

Το κοινοβούλιο της Γαλλίας έδωσε το πράσινο φως για δίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα, στην οποία βρίσκεται μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι. Με την παράταση αυτή η Γαλλία θα παραμείνει στον ανώτατο συναγερμό και κατά τη διάρκεια των αθλητικών διοργανώσεων «Euro 2016» και του «Γύρου της Γαλλίας».

«Η τρομοκρατική απειλή παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο και η Γαλλία, όπως η ΕΕ, παραμένει στόχος», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve.

Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιβλήθηκε στη Γαλλία μετά τις 13 επιθέσεις του Νοεμβρίου με τους 130 νεκρούς στην πόλη του Φωτός και έχει ήδη παραταθεί κατά τρεις μήνες από το Φεβρουάριο μέχρι τις 26 Μαΐου.

Ερευνες στη Γαλλία: Ψάχνουν το πλήρωμα εδάφους της EgyptAir

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Le Figaro επικαλούμενη πηγή της γαλλικής συνοριοφυλακής, γράφει πως οι Γάλλοι ερευνητές επικεντρώνουν την προσοχή τους στο πλήρωμα εδάφους της EgyptAir στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle. Αναζητούν στοιχεία και πληροφορίες για να διαπιστώσουν αν παραβιάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Παρισιού.

Μάλιστα η Figaro υπενθυμίζει επίσης ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας αεροδρομίων του Παρισού, Ογκουστέν ντε Ρομανέ, είχε ανακοινώσει ότι από την αρχή του 2015 είχαν ανακληθεί οι άδειες πρόσβασης από σχεδόν 70 υπαλλήλους που δούλευαν στα πιο ασφαλή σημεία του αεροδρομίου του Παρισιού και ένας από τους λόγους ήταν η ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση.

Την ίδια ώρα το γραφείο του εισαγγελέα του Παρισιού ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την εξαφάνιση του αεροπλάνου της EgyptAir. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού και σε αυτό επέβαιναν, μεταξύ άλλων, 15 Γάλλοι πολίτες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση