HomeΚΡΗΤΗEgyptAir: Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους νοτιοανατολικά της Κρήτης

EgyptAir: Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους νοτιοανατολικά της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συντρίμμια ή σωσίβια τα οποία εικάζεται ότι ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροσκάφος της EgyptAir εντόπισε αιγυπτιακό αεροσκάφος τύπου C-295 το οποίο ερευνούσε από αέρος την θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Το υπουργείο Εθικής Άμυνας επιβεβαίωσε ακριβώς στις 16:30 «ότι εντοπίστηκαν πλαστικά αντικείμενα με σκοινιά, 50 μίλια από το σημείο που χάθηκε τοίχνος του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών».

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν στις 15:20 το μεσημέρι και επαναβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν αντικείμενα σε νεότερη οπτική παρατήρηση από αέρος στις 15:25. Αυτή την ώρα προς την περιοχή 210 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης κινούνται πλωτά μέσα προκειμέου να περισυλλέξουν τα αντικείμενα για να ελεγχθεί αν πρόκειται για σωσίβια ή κομμάτια του εξαφανισμένου Airbus της EgyptAir.

Λίγο πριν τις 16:00, η ΕΡΤ μετέδωσε πληροφορίες ότι τα αεροσκάφη που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση Search and Rescue για την πτήση της EgyptAir που επισήμως θεωρείται εξαφανισμένη εντόπισαν δύο μεγάλα κομμάτια χρώματος πορτοκαλί,που εικάζεται ότι ανήκουν στο χαμένο Airbus A-320. Η αρχική πληροφορία της ΕΡΤ ήταν πως τα δύο μεγάλα αντικείμενα πορτοκαλί χρώματος πως βρέθηκαν 230 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η πληροφορία που δόθηκε στις ελληνικές αρχές από το αιγυπτιακό αεροσκάφος τύπου C-295 το οποίο συμμετέχει στις έρευνες είναι από ευρήματα στην περιοχή 210 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης. Στην περιοχή εκείνη, σύμφωνα με την συνεννόηση μεταξύ Αθήνας και Καϊρου, οι έρευνες γίνονταν από αιγυπτιακά αεροσκάφη.

Τα ευρήματα εντοπίστηκαν από το αιγυπτιακό αεροσκάφος περίπου στις 15:20 και στις 15:25, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο «BFMTV» ,που επικαλείται τον ελληνικό στρατό, δύο αντικείμενα εντοπίστηκαν νότια της Κρήτης.  Τα δύο αντικείμενα που περισυνελέγησαν είναι πλαστικά κομμάτια λευκού και κόκκινου χρώματος, μεγάλου μεγέθους.

Αντίστοιχες αναφορές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην ΕΡΤ, φαίνεται να έχει λάβει και ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας/ Λιμενικό Σώμα/ Ελληνική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με την βρετανική Mirror, στο πλαίσιο της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης εντοπίστηκαν δύο σοροί που η εφημερίδα εικάζει ότι μπορεί να ανήκουν σε κάποιους από τους επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης Παρίσι-Κάιρο. Η πληροφορία της Mirror ούτε επιβεβαιώνεται ούτε και μεταδίδεται από άλλο διεθνές μέσο ενημέρωσης.

Μέχρι αυτή την ώρα προφανώς και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί με επίσημο τρόπο εάν πράγματι έχουν βρεθεί τμήματα του εξαφανισμένου αεροσκάφους ούτε και η πληροφορία της Mirror ότι μπορεί να εντοπίστηκαν δύο σοροί.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση