HomeΚΡΗΤΗΠαρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για τα “κόκκινα δάνεια”

Παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για τα “κόκκινα δάνεια”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος υιοθετεί τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τα «κόκκινα δάνεια» και παρεμβαίνει προς τον Υπουργό Οικονομίας.

Την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) προκάλεσαν οι προτάσεις που κατέθεσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη ρύθμιση των επιχειρηματικών και κόκκινων δανείων με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη στις 12 Μαΐου.

Με χθεσινή του επιστολή ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, καλεί τον κ. Σταθάκη να λάβει σοβαρά υπ΄όψιν το κείμενο των 11 σημείων που συνέταξε το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Ηρακλείου, και μάλιστα να το χρησιμοποιήσει ως στοιχείο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Ο κ. Μίχαλος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις προτάσεις για απομείωση των δανείων, προσδιορισμό του ποσού των δόσεων για την κάλυψη υποχρεώσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για εύρωστες εταιρείες, θεσμοθέτηση φορέα διαμεσολάβησης, επιτάχυνση δικαστικών διαδικασιών και προστασία της ιδιόκτητης επαγγελματικής στέγης.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης τόνισε ότι τα Επιμελητήρια έχουν τη δυνατότητα να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο για την απαγκίστρωση των επιχειρήσεων από τα προβλήματα που προκάλεσε η οικονομική κρίση και την επανεκκίνηση της υγιούς οικονομίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση