HomeLife & StyleΔιάρρηξη μυστήριο στις Κάννες -Εκλεψαν 35.000 δολάρια από το ταμείο του Φεστιβάλ

Διάρρηξη μυστήριο στις Κάννες -Εκλεψαν 35.000 δολάρια από το ταμείο του Φεστιβάλ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διάρρηξη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας διανομής «A Company», γεγονός, που κατέστησε το φεστιβάλ, φτωχότερο κατά 35.000 δολάρια, συνέβη στις Κάννες, σύμφωνα με πληροφορίες.

Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας φέτος στην πόλη, επιτήδειοι φαίνεται πως κατάφεραν να αφαιρέσουν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, το ποσό. Ωστόσο κοσμήματα και μετρητά, κρατούνται σε υψηλής ασφάλειας θυρίδες, για να μην επαναληφθούν τα κρούσματα των περασμένων ετών.

Χθες ήταν η μέρα του Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Ο 72χρονος ηθοποιός έφτασε στην Κρουαζέτ με τζιν παντελόνι και σακάκι και ξεσήκωσε πλήθη και φωτογράφους, γύρω απο το κόκκινο χαλί. Ο Ντε Νίρο πρωταγωνιστεί στην ταινία «Hands of stone», που συμμετέχει εκτός του διαγωνιστικού τμήματος και στην οποία ενσαρκώνει τον προπονητή του Παναμέζου πρωταθλητή του μποξ, Ρομπέρτο Ντουράν.

Τζιμ Τζαρμους: Είμαι παλιομοδίτης

Ο Τζιμ Τζάρμους παρουσίασε την ταινία του «Paterson» στο Φεστιβάλ και στο πλαίσιο της έδωσε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μαζί με τους δυο πρωταγωνιστές του, τον Ανταμ Ντράιβερ και την Γκολσιφτέ Φαραχάνι.

«Μ’ αρέσει πάντα να μπαίνω σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο με ξένους και να βιώνω μια εμπειρία. Μπορεί να είμαι δεινόσαυρος, δεν ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό αρέσει και σε άλλους, να βλέπουν τις ταινίες όπως ήταν ο προορισμός τους να ιδωθούν» είπε με το cool του ύφος ο rock star σκηνοθέτης. Το ίδιο ύφος που είχε, όταν ήρθε και στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Ψηλόλιγνη φιγούρα, μαύρο κοστούμι, φιλική διάθεση και απαραίτητα γυαλιά ηλίου.

«Οι τρόποι και τα εργαλεία αλλάζουν, αλλά η εμπειρία του να δεις μια ταινία στη μεγάλη οθόνη δεν αλλάζει ποτέ. Είμαι παλιομοδίτης σ’ αυτό – παρότι θα δω μια ταινία με όποιον τρόπο χρειαστεί. Αγαπώ το σινεμά, οπότε μ’ αρέσουν όλα τα είδη του. Πάντα αναζητώ το νέο αίμα στο περιθώριο κι εκεί υπάρχουν πολλοί ενδιαφέροντες νέοι κινηματογραφιστές.

Γνωριμία με τους Κούρδους Πεσμεργκά μαχητές

Στο πλαίσιο της χθεσινής ημέρας έκανε αίσθηση και η προβολή ενος ντοκιμαντερ με τίτλο «Peshmerga» του Γάλλου φιλοσόφου Μπερνάρ Ανρί Λεβί. Η σχετική ανακοίνωση του φεστιβάλ ανέφερε τους λόγους για τους οποίους το φιλμ παρουσιάστηκε στις Κάννες «Η ταινία, που μόλις ανακαλύψαμε, προσφέρει μια εκ του σύνεγγυς ματιά στους Κούρδους Πεσμεργκά μαχητές. Μόνο με μια μικρή ομάδα ο σκηνοθέτης ταξίδεψε 1.000 χιλιόμετρα στο ιρακινό μέτωπο, από τον νότο έως τον Βορρά, κινηματογραφώντας εμπόλεμες καταστάσεις, τοπία και τα πρόσωπα ανδρών και γυναικών που σπανίως βλέπουμε στον κόσμο». Μία ταινία διάρκειας 92 λεπτών, που θα ξαναπροβληθεί την ερχόμενη Παρασκευή.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση