HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕ. Κουντουρά: Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων, αύξηση 8-11% σε όλη την Ελλάδα φέτος

Ε. Κουντουρά: Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων, αύξηση 8-11% σε όλη την Ελλάδα φέτος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων και αύξηση 8 με 11% σε όλη την Ελλάδα για το 2016 προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», αλλά και από τις αυξημένες αφίξεις από το εξωτερικό στα περιφερειακά αεροδρόμια, όπως επεσήμανε «Στο Κόκκινο» και στην εκπομπή «Φυλή των Φίλων» η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Για πρώτη φορά, τόνισε η κ. Κουντουρά στον Κώστα Αρβανίτη, σχεδιάσαμε (από το 2015) και υλοποιήσαμε εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό.

Το εθνικό σχέδιο για τον τουρισμό βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

–       Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

–       Θεματικός Τουρισμός

–       Άνοιγμα σε νέες αγορές (Κίνα, Μέση Ανατολή)

Παράλληλα, υπογράμμισε η κ. Κουντουρά, είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε πρωτοβουλίες και υποδομές σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τους ιδιωτικούς φορείς, τις περιφέρειες αλλά και τα επιμελητήρια.

Για τις αντιδράσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ, Ανδρέα Ανδρεάδη

Ο κ. Ανδρεάδης και ο ΣΕΤΕ ανακοίνωναν τα επίσημα στοιχεία, που σημειώνουν αύξηση στις τουριστικές αφίξεις και τώρα αμφισβητεί αυτά τα στοιχεία. Όμως όλοι οι μεγάλοι tour operators, όπως το TUI, σημειώνουν μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις στην Ελλάδα.

Για το προσφυγικό και τον τουρισμό

Οι τουριστικοί φορείς εκφράζουν την ανησυχία τους για τις εικόνες που μεταφέρουν στο εξωτερικό τα εγχώρια ΜΜΕ, που παρουσιάζουν την χώρα σαν έναν μεγάλο καταυλισμό. Από την άλλη είμαστε περήφανοι, είπε η Αναπληρωτής Τουρισμού, για την αλληλεγγύη που προσφέρει απλόχερα η ελληνική κοινωνία, μεταφέροντας μηνύματα ανθρωπιάς και πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για την τουριστική καμπάνια

Λόγω της οικονομικής κατάστασης το Υπουργείο έχει περιορισμένο προϋπολογισμό. Από το 2015 δεν προβλέπονται επιπλέον κονδύλια για διαφημιστική καμπάνια στα ΜΜΕ. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε κονδύλιο 20 εκατομμυρίων ευρώ για την τουριστική καμπάνια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, είπε η κ. Κουντουρά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση