HomeLife & StyleΣκληρή η κριτική της Αντζελίνα Τζολί για το προσφυγικό – Διαβάστε τι είπε

Σκληρή η κριτική της Αντζελίνα Τζολί για το προσφυγικό – Διαβάστε τι είπε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή κριτική στους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών εξαπέλυσε σήμερα η Αντζελίνα Τζολί, κατηγορώντας τους ότι συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα κρατήσει πιο σκληρή στάση στο ζήτημα της προσφυγικής κρίσης.

Όπως υποστήριξε η πρέσβειρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο λόγος πίσω από τη συγκεκριμένη στρατηγική είναι ότι ελπίζουν με αυτόν τον τρόπο να προστατέψουν τον εαυτό τους «ανεξάρτητα από το κόστος που έχει η στάση τους ή τις δυσκολίες που προκαλούν στους γείτονές τους».

Η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ ήταν «καταπέλτης» κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στα κεντρικά γραφεία του BBC σήμερα το πρωί στο Λονδίνο. Στο πλαίσιο του ολοήμερου αφιερώματος του δικτύου στο μεταναστευτικό, η πρέσβειρα του ΟΗΕ ανέφερε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκαλέσει ο πόλεμος στη Συρία.

Εκμεταλλεύονται το φόβο

Επιπλέον, τόνισε ότι πολλοί πολιτικοί «εκμεταλλεύονται τον φόβο» που μπορεί να προκαλέσει η ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

«Μετά από πολλά χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών εκ μέρους των κυβερνήσεων και των ηγετών να κάνουν το σωστό, νιώθουμε οργισμένοι, εξαπατημένοι και μπερδεμένοι», τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας της η Τζολί, τονίζοντας ωστόσο πως το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος αυτή τη στιγμή είναι να γίνει απαθής και να σταματήσει να αγωνίζεται για το δίκαιο.

Όπως υπογράμμισε, η συγκεκριμένη ιστορική συγκυρία είναι «μία στιγμή που συμβαίνει μία φορά σε κάθε γενιά» η οποία επιβάλλει όλα τα έθνη να ενώσουν τις προσπάθειές τους.

«Θα ήταν αφελές εάν πιστεύαμε ότι μπορούμε να προστατεύσουμε το εαυτό μας από τις προκλήσεις μιας παγκοσμιοποιημένης πραγματικότητας μόνοι, αποτραβηγμένοι από άλλους λαούς και χώρες. Δεν υπάρχει τοίχος αρκετά ψηλό για να σε προστατέψει από το χάος και την απόγνωση. Εάν καίγεται το σπίτι του γείτονά σου, δεν γλιτώνεις κλειδώνοντας την πόρτα σου», τόνισε η πρέσβειρα του ΟΗΕ.

«Ο απομονωτισμός δεν είναι δύναμη. Ο κατακερματισμός δεν είναι η απάντηση. Η πραγματική δύναμη βρίσκεται στην έλλειψη φόβου, στη συνεργασία με τους άλλους και στην επίτευξη των υψηλότερων ιδανικών μας», συμπλήρωσε η Τζολί.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση