HomeCity GuideΔραματοποιημένη εκδήλωση για τις εκτελέσεις στον Κερίτη και τον Ταυρωνίτη

Δραματοποιημένη εκδήλωση για τις εκτελέσεις στον Κερίτη και τον Ταυρωνίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 8μ.μ. στην αίθουσα «Πολυχρόνης Πολυχρονίδης» του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων, στο πλαίσιο του εορτασμού της 75ης επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Πρόκειται για μια δραματοποιημένη αναφορά στις εκτελέσεις Κρητών αγωνιστών από τους Γερμανούς κατακτητές, στον Ταυρωνίτη (3 Ιουλίου 1941) και στον Κερίτη (1 Αυγούστου 1941).

Το χρονικό της εκτέλεσης στον Ταυρωνίτη και η συγκλονιστική μάχη για την ζωή και τον θάνατο των Ηλία και Θανάση Γιακουμάκη (πατέρα και γιου), στηρίζεται στο βιβλίο του Μιχάλη Μπονατάκη  «ΤΟ ΔΑΦΝΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ».

Η δραματοποίηση του χρονικού έγινε από τον Λεωνίδα Μανωλικάκη.

Αφηγούνται οι:  Μιχάλης Αεράκης, Βασίλης Γκούστης, Λεωνίδας Μανωλικάκης.

Τα δρώμενα αποδίδουν τα μέλη του Λαογραφικού Ομλου Χανίων.

Αποτελέσματα πολυετούς έρευνας

Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των 118 πατριωτών στον Κερίτη καταγράφηκαν από τον Γιάννη Γαλανάκη, ο οποίος μετά από πολυετή έρευνα και συζήτηση με αυτόπτες μάρτυρες, συνέγραψε ένα συγκλονιστικό κείμενο, που αποδίδουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί Έλενα Αθανασοπούλου, Κώστας Βερονίκης και Ευτύχης Κανδανολέων. Στο συγκεκριμένο δρώμενο συμμετέχουν  οι ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΔΑΡΕΣ.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και η βράβευση των νικητών του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Μαντινάδας που προκήρυξε ο Σύλλογος Στιχουργών νομού Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση