HomeΚΡΗΤΗΗμερίδες για την οικοτεχνία και τους νέους γεωργούς και στα Χανιά

Ημερίδες για την οικοτεχνία και τους νέους γεωργούς και στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενημερωτικές ημερίδες με θέμα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΩΝ ΓΕΩΡΓΩΝ 2016 -ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ-»  διοργανώνει  η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων. Η πρώτη ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 στο Σκινέ στην αίθουσα Ι. Τσιράκης, με συμμετοχή του κοινού από τους Δήμους Χανίων και Πλατανιά.

Για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων και στους υπόλοιπους δήμους της ΠΕ Χανίων θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ημερίδες:

  • την Τρίτη 24 Μαΐου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. σε συνεργασία με τους Δήμους Αποκόρωνα και Σφακίων, στην αίθουσα του Δημαρχείου Αποκόρωνα στις Βρύσσες.
  • την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. σε συνεργασία με το Δήμο Κισσάμου, στην αίθουσα του Δημαρχείου στο Καστέλλι Κισσάμου
  • την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. σε συνεργασία με τους Δήμους Καντάνου Σελίνου και Γαύδου, στην αίθουσα του Δημαρχείου στην Παλαιόχωρα.

Στις ημερίδες  θα γίνει εκτενής αναφορά στο μέτρο «Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης  2014-2020 με αφορμή και την  προδημοσίευση της προκήρυξης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και τις καταληκτικές ημερομηνίες όσον αφορά τη μεταβίβαση δικαιωμάτων και την δήλωση καλλιέργειας ΟΔΣΕ για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Στο δεύτερο μέρος των ημερίδων η ενημέρωση απευθύνεται στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ,  που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο τομέα της οικοτεχνίας, θα αναλυθεί το «Θεσμικό πλαίσιο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων οικοτεχνίας» από γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της  Περιφερειακής Ενότητας  Χανίων.

Στις ενημερωτικές εκδηλώσεις κτηνίατροι της ΔΑΟΚ Χανίων θα αναλύσουν τις υγειονομικές απαιτήσεις, και τις προϋποθέσεις για την παραγωγή  προϊόντων γάλακτος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση